Serveis

Endesa inverteix 400.000 euros en la subestació Osona

La millora reforça el servei elèctric a catorze municipis de la comarca

per Osona.com , 19 d'agost de 2020 a les 10:25 |
La millora a la subestació Osona beneficia 19.600 abonats | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La companyia elèctrica Endesa ha finalitzat fa poc els treballs de reforma tecnològica a la subestació Osona, als quals hi ha dedicat una inversió total de 400.000 euros. L’actuació ha consistit a renovar els sistemes de proteccions d’alta tensió en quatre transformadors de la instal·lació. Aquests equips són els encarregats de desconnectar el transformador, com a mesura preventiva, en cas de produir-se qualsevol pertorbació aliena a la xarxa que es considera que podria incidir en el seu funcionament normal.

El nou sistema instal·lat, d’última tecnologia, és multiprotecció i, a diferència de l’anterior, a través d’un sol equip és capaç de controlar tots els elements del transformador mentre que l’anterior requeria d’un equip específic per a cada element. La subestació ja disposa de sistema de control remot per poder ser controlada i operada des del centre de control de la companyia, cosa que permet actuar més ràpid en cas d’una eventual incidència.


Aquesta millora beneficia directament a un total de 14 municipis de la comarca i 19.600 abonats. Es troben repartits  entre les poblacions de Balenyà, Gurb, Malla, Manlleu, les Masies de Voltregà, Muntanyola, Sant Bartomeu del Grau, Sant Julià de Vilatorta, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tona i, sobretot, Vic.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació