​Desallotgen una nau a Vic per un incident químic

No hi ha hagut ferits a l'empresa del polígon del Sot dels Pradals

Perímetre de seguretat al carrer Figueres de Vic
Perímetre de seguretat al carrer Figueres de Vic | Aj. de Vic
Osona.com
18 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:38h
Aquest matí s'ha activat el pla de riscos químics a Vic per un incident a l'empresa Itram Higiene, situada al carrer Figueres del polígon industrial Sot dels Pradals. Tal com explica l'Ajuntament i Bombers, s'han vessat 150 litres d'un bidó que contenia 200 litres d'un producte corrosiu: alcalins clorats.

Això ha provocat un petit vessament i altres palets de bidons han estat a punt de caure a terra des de dalt d'una prestatgeria a causa d'una mala maniobra d'un operari del magatzem. No hi ha hagut ferits arran de l'accident.

Per precaució s'ha desallotjat la nau i els bombers han procedit a descarregar els bidons abans no caiguessin a terra i han estat treballant per contenir i eliminar el clor vessat. Aquest element no ha interactuat amb cap altre element químic i, segons els bombers, és de fàcil eliminació.

D'altra banda, també per precaució, també s'ha tallat el carrer Figueres i s'ha establert un perímetre de seguretat. Per indicació dels bombers, que han rebut l'avís a les 9 del matí i han tancat el servei a dos quarts de 3 de la tarda, també s'han confinat els treballadors de les empreses properes.

Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat dotze dotacions de bombers (entre les quals dos furgons de risc químic), així com el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Vic.
Arxivat a