​Un vigilant de l'Esquirol acaba ferit durant la festa major

L'alcalde Àlex Montanyà critica l'incivisme i violència d'alguns joves al municipi

17 d'agost del 2020
La festa major de l'Esquirol d'enguany ha penjat d'un fil. La nit de divendres a dissabte hi va haver incidents i aldarulls que van acabar amb l'ingrés hospitalari d'un treballador de vigilància contractat per l'Ajuntament. Sortosament no va ser res greu.

En declaracions a Osona.com, l'alcalde Àlex Montanyà explica que hi va haver "una picabaralla entre joves del poble i el vigilant va sortir-ne malparat". Concretament, quatre punts al llavi del treballador que volia posar pau. L'home ha estat contractat pels robatoris dels darrers mesos i feia tasques de vigilància.

"L'agressió va ser la cirereta de tot el que va passar", diu l'alcalde, remarcant que hi havia "joves i menors d'edat sense assumir les mesures de prevenció per la Covid-19". Es refereix a l'incompliment de l'ús de la mascareta o de la prohibició de beure alcohol a la via pública.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament i la comissió de festes es van reunir el dissabte i van valorar suspendre els actes, però finalment van decidir mantenir-los. "No podem suspendre tota la festa major per l'incivisme d'algú", puntualitza.

Tot i això, l'alcalde apunta que ja s'ha programat una xerrada entre Ajuntament, Mossos d'Esquadra i els familiars i tutors d'aquests joves. "Entre tots hem de millorar la convivència i la família s'hi ha d'involucrar", explica. En aquest sentit, explica que "no podem abaixar la guàrdia i el jovent continua despreocupat", mentre remarca que "amb festa major o sense hi hem d'anar batallant amb l'acompanyament de les famílies".

"Els Mossos avisen que no és un fet aïllat i es produeix en molts pobles" exposa l'alcalde, però "evidentment denunciem aquesta violència i incivisme". "És inacceptable perquè molesta els veïns i el seu descans", afegeix el batlle. En aquest sentit apunta que, més enllà de la festa major, estan "farts" de recollir ampolles trencades en diversos punts del municipi, així com danys a mobiliari públic i privat.

L'Esquirol ha celebrat la festa major des del passat 10 d'agost fins aquest dilluns 17. Malgrat tot, l'alcalde explica que la resta d'actes s'han desenvolupat amb total normalitat i destaca l'excepcional nit de versions, la Quina o el concert a Cantonigròs.