Acapte de sang a Vic aquest dimarts

Aquesta ocasió es farà a l'Hospital de la Santa Creu

Osona.com
17 d'agost del 2020
Nou acapte de sang a Vic. En aquesta ocasió tindrà lloc aquest dimarts, 18 d'agost, a l'Hospital Universitari de la Santa Creu, a la sala de psicogeriatria (planta baixa), a la rambla de l'Hospital. L'horari va de 10 a 2 del matí i de 5 de la tarda a 9 del vespre. Per poder ser donant, primer cal apuntar-se a donarsang.gencat.cat i reservar hora.L'estiu acostuma a ser un dels períodes més crítics pel que fa a la donació de sang, ja que a causa de les vacances i del canvi d'hàbits les donacions disminueixen un 30%.

Després dels mesos de confinament, el consum de sang als hospitals de Catalunya no només s'ha normalitzat sinó que ha augmentat respecte al que és habitual. Actualment hi ha més demanda de sang ja que s'ha de fer front a l'activitat assistencial ajornada durant l'estat d'alarma. Moltes intervencions quirúrgiques no urgents, com ara operacions traumatològiques de maluc o d'altres patologies relacionades amb la sang com poden ser els trasplantaments de moll d'os, en els darrers dos mesos han registrat una activitat molt per sobre de l'habitual.

Tal com explica l'Ajuntament de Vic en una nota, a la ciutat, des del mes de gener de 2020 s'han obtingut 947 donacions, xifra que representa 150 donacions més que en el mateix període de l'any passat. Des del Banc de Sang i Teixits recorden que la sang té una durada limitada i per aquesta raó a Catalunya cada dia fan falta entre 800 i 1.000 donacions de sang. Pot ser donant qualsevol persona major de 18 anys, que pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. En cas d'haver patit Covid-19 cal esperar un mes per a poder donar.

El Banc de Sang i Teixits continua amb la campanya a les xarxes socials #etsIMPRESCINDIBLE i #etsun10 per multiplicar el nombre de donants i aconseguir que cadascun en generi deu més. La campanya vol fer visible la importància de donar sang cada dia i especialment en situacions de crisi com la viscuda. Des de fa mesos, les campanyes de donació de sang i les mesures de protecció s'han adaptat en funció de l'estat epidemiològic de Catalunya per evitar qualsevol risc de propagació de Covid-19.