Sant Vicenç de Torelló instal·la càmeres de videovigilància

L'alcalde Èric Sibina explica que els nous aparells "cobreixen el 90% dels accessos" del municipi

Càmeres de vigilància a Sant Vicenç de Torelló
Càmeres de vigilància a Sant Vicenç de Torelló | Josep M. Montaner
14 d'agost del 2020
A finals d'aquest juliol, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló ha instal·lat càmeres de videovigilància en cinc punts del municipi. Aquest nou sistema permet registrar les matrícules dels vehicles que entren i surten del municipi; i també emeten avisos a temps real al cos de Mossos d'Esquadra per si n'hi ha alguna de fitxada o sospitosa.

En declaracions a Osona.com, l'alcalde Èric Sibina remarca tres raons per a la instal·lació de les càmeres: són un element "dissuasori" per als lladres; faciliten "la feina als Mossos"; i augmenten la seguretat i la sensació de seguretat als veïns.

"N'hi ha tres al nucli de Sant Vicenç i dues a les colònies de Borgonyà i Vilaseca", diu l'alcalde, remarcant que "estan coberts el 90% dels accessos de Sant Vicenç i el 100% de Vilaseca i Borgonyà".

La instal·lació i certificació de les càmeres de vigilància ha tingut un cost de gairebé 40.000 euros. Hi ha una segona fase prevista per acabar de cobrir tot el municipi, en aquest cas per la banda de Torelló: la urbanització dels Jolis i el polígon industrial.

Sibina destaca la importància d'aquesta iniciativa, "un compromís" assumit pel seu partit, ja que el municipi "no disposa policia local", i amb "el cos de vigilants no és suficient".