Envelliment

Un vídeo per reactivar i animar la gent gran d'Osona

Els Espais Activa't han quedat aturats per la pandèmia de la Covid-19

per Osona.com , 13 d'agost de 2020 a les 10:25 |

En el marc del projecte de dinamització de l'envelliment Espais Activa't, del Consorci d'Osona de Serveis Socials del Consell Comarcal, s'ha fet un vídeo amb l'objectiu d'empatitzar amb aquelles persones grans que, a causa de la crisi sanitària, han vist anul·lades totes les activitats programades i els seus contactes socials han disminuït, però han estat capaces de reinventar-se i descobrir noves maneres de relacionar-se. Tal com remarquen en una nota, l'audiovisual vol transmetre "un missatge esperançador de retrobament i de resiliència".


Els Espais Activa't són punts de trobada de persones que disposen de temps per a compartir-lo amb altres persones amb l'objectiu d'aprendre mútuament i millorar el seu benestar físic, cognitiu i emocional. La manera d'organitzar aquests espais és participativa, és a dir, les persones participants defineixen els seus interessos i inquietuds i, a partir d'aquí, es programen iniciatives consensuades obertes a tothom.

Actualment es troba als municipis de Calldetenes, Cantonigròs i l'Esquirol, Rupit i Pruit, Roda de Ter, Les Masies de Roda, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Gurb, Sant Quirze de Besora i Olost. I fa poc que s'han incorporat al projecte Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló. Precisament, en el vídeo hi han participat voluntaris d'alguns d'aquests espais.

 

Participació