Un vídeo per reactivar i animar la gent gran d'Osona

Els Espais Activa't han quedat aturats per la pandèmia de la Covid-19

Gent gran jugant a la petanca
Gent gran jugant a la petanca | CCOsona
Osona.com
13 d'agost del 2020

En el marc del projecte de dinamització de l'envelliment Espais Activa't, del Consorci d'Osona de Serveis Socials del Consell Comarcal, s'ha fet un vídeo amb l'objectiu d'empatitzar amb aquelles persones grans que, a causa de la crisi sanitària, han vist anul·lades totes les activitats programades i els seus contactes socials han disminuït, però han estat capaces de reinventar-se i descobrir noves maneres de relacionar-se. Tal com remarquen en una nota, l'audiovisual vol transmetre "un missatge esperançador de retrobament i de resiliència".

Els Espais Activa't són punts de trobada de persones que disposen de temps per a compartir-lo amb altres persones amb l'objectiu d'aprendre mútuament i millorar el seu benestar físic, cognitiu i emocional. La manera d'organitzar aquests espais és participativa, és a dir, les persones participants defineixen els seus interessos i inquietuds i, a partir d'aquí, es programen iniciatives consensuades obertes a tothom.

Actualment es troba als municipis de Calldetenes, Cantonigròs i l'Esquirol, Rupit i Pruit, Roda de Ter, Les Masies de Roda, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Gurb, Sant Quirze de Besora i Olost. I fa poc que s'han incorporat al projecte Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló. Precisament, en el vídeo hi han participat voluntaris d'alguns d'aquests espais.