​L'Hospital de Vic finalitza les obres per fer més accessible l'aparcament

Les tarifes per aparcar són més econòmiques i properament entrarà en funcionament el bloc d'ascensors exterior

L'aparcament de l'Hospital de Vic és més accessible des d'aquest juliol
L'aparcament de l'Hospital de Vic és més accessible des d'aquest juliol | CHV
Osona.com
13 d'agost del 2020
A finals d'aquest va finalitzar l'execució del paquet de millores pel que fa aaccessibilitat, infraestructures i tarifes inclòs en la nova concessió per a la gestió de l'aparcament de l'Hospital Universitari de Vic (HUV) i Osona Salut Mental.

Tal com explica el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) en una nota, els treballs a l'aparcament han consistit en la reforma de les canalitzacions, la repavimentació de tot el pàrquing i la millora dels espais exteriors. S'ha substituït la tanca dels vials, s'ha incorporat mobiliari urbà, espais per a taxis i bicicletes i s'ha habilitat un punt de recàrrega de vehicles elèctrics (amb placa fotovoltaica).

D'altra banda, per a millorar la seguretat i la traçabilitat en la gestió de l'estacionament, s'ha instal·lat un sistema automatitzat de lectura de matrícules als accessos de vehicles i s'ha substituït la maquinària d'expedició i validació de tiquets per equips més moderns. Així mateix, s'ha millorat la senyalització del recinte per facilitar la circulació de vianants i vehicles (retolació vertical i mapes d'ajuda).
 

El punt de càrrega dels cotxes elèctrics. Foto: CHV


L'aparcament d'Osona Salut Mental i el pàrquing de professionals, ubicat a tocar de l'edifici del Seminari, també s'han condicionat. Tot i això, en aquest últim, no s'hi poden fer obres de més abast perquè el pla urbanístic que afecta la zona del Puig dels Jueus no ho permet.

Els ascensors, a punt d'entrar en funcionament

Una de les millores d'accessibilitat més destacades és el nou bloc d'ascensors exterior, que connecta l'entrada pel carrer Francesc Pla "El Vigatà" amb la porta principal de l'HUV. Els nous ascensors, que estan a l'espera de rebre els certificats corresponents per entrar en marxa, funcionaran les 24 hores de l'any durant els 365 dies. Aquest equipament també permetrà fer més àgil el recorregut de la línia d'autobús.
 

El nou bloc d'ascensors exteriors ha d'entrar en funcionament aviat. Foto: CHV


Aparcament més econòmic

Des de ja fa uns mesos, amb l'adjudicació del concurs públic per a la gestió de l'aparcament a l'empresa Interparking, aparcar a l'HUV és més econòmic. Fruit de la petició presentada per presidència del CHV, la concessió incloïa importants millores en el preu i en l'accessibilitat.

Per tant, es va reduir la tarifa general en totes les franges horàries; el temps inicial gratuït d'estacionament va passar de 20 a 25 minuts, amb un afegit de 10 minuts més per sortir a partir de la validació del tiquet; i s'apliquen tarifes bonificades amb un descompte del 80% en el preu de l'aparcament als pacients que han de freqüentar l'hospital de manera intensiva i del 70% als usuaris que hagin de fer nit a l'Hospital.
Arxivat a