​En Toca-sons no arribarà a Taradell per la Covid-19 però tindrà caminada teatralitzada

L'organització reprograma les activitats després d'anul·lar l'entrada del bandoler

Festa d'en Toca-Sons a Taradell, el 2019
Festa d'en Toca-Sons a Taradell, el 2019 | Albert Alemany
Osona.com
12 d'agost del 2020
Tot i que enguany el bandoler Toca-sons no entrarà a Taradell per la Covid-19, l'organització ha reprogramat algunes de les activitats que es portaven a terme. L'element més destacat és la reprogramació de la caminada terrorífica "Caça de bruixes".

Enguany s'ha convertit en una caminada teatralitzada sobre el bandoler. Es tracta d'una barreja entre les caminades muntades per les dues entitats encarregades de la celebració -la Festa d'en Toca-sons i Canya que no és conya- en la darrera dècada. "A la Foscor d'en Toca-sons" es va portar a terme entre 2008 i 2014 i "Caça de Bruixes" s'ha celebrat durant les dues últimes edicions de la festa.

Arran de la Covid-19, la caminada deixa la por i agafa l'argument de "A la Foscor d'en Toca-Sons", en què es fa un recorregut entre la vida i la mort d'en Toca-Sons en diferents escenes. El recorregut i i el format és el mateix que el que s'ha portat a terme darrerament. Per tant se sortirà des de Can Just i arribarà fins a la Baixada del Tint. Se celebrarà els dies 20 i 21 d'agost de 21h a 24h i el dia 25 d'agost de 19h a 21h. Les entrades, que ja estan a la venda, només es poden comprar al bar de Can Costa i Font.

Per primera vegada des del 1993 el bandoler Toca-sons no entrarà a Taradell. Des de l'organització es considera que el format de festa actual, en què el contacte entre bandolers, sometents i el públic assistent és constant, no s'adequa a la normativa actual que marquen les autoritats sanitàries. "La junta, no vol organitzar la festa a mitges i creu que aquesta és l'opció més oportuna", apuntaven. La 28a edició s'havia de celebrar el 25 d'agost, en el marc de la festa major d'estiu.

Concursos fotogràfics Memorial Lluís Tuneu i d'Instagram

D'altra banda, per vuitè any consecutiu es portarà a terme el concurs fotogràfic de la festa Memorial Lluís Tuneu. Enguany es podran presentar fotos de la caminada, del Mercat del Segle XVII i de temes relacionats amb el bandolerisme a Taradell. El concurs està organitzat per la Festa d'en Toca-Sons amb la col·laboració de Gerard Paredes. També s'organitzarà el d'Instagram amb col·laboració d'InstaOsona. Es poden consultar les bases a la revista en format digital.

Arxivat a