195 donacions de sang al Lluçanès

Sant Bartomeu, Olost i Prats acullen la campanya de donació

Osona.com
11 d'agost del 2020
Extracció de sang en una marató solidària
Extracció de sang en una marató solidària | Albert Segura
La campanya d’estiu de recollida de sang al Lluçanès ha registrat un total de 195 donacions. Així ho recull el Consorci del Lluçanès, que remarca que 8 han estat donants per primera vegada. En aquest sentit, destaca que és una xifra "molt favorable" tenint en compte que s'havia de reservar cita prèvia i l'aforament era limitat per la situació actual derivada del coronavirus.

La primera jornada es va celebrar a Sant Bartomeu del Grau el 28 de juliol (28 donacions i 3 oferiments); Olost va acollir la segona amb la participació de 64 persones (51 donacions de sang, 11 de plasma, 2 oferiments i 4 donants nous). 

I finalment, Finalment, aquest cap de setmana es va celebrar la jornada a Prats, on es va assolir una participació de 113 persones (98 donacions de sang, 7 donacions de plasma, 8 oferiments i 4 donants nous).

A l’estiu és complicat aconseguir donacions i cal tenir en compte que continuen sent necessàries per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies, ja que amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats, la necessitat de sang s’incrementa més enllà del miler de donacions diàries a Catalunya.
Arxivat a