UVic-UCC

La Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar convoca la segona edició dels Premis de Recerca Guilleries

El guardó, valorat en 5.000 euros, s’atorgarà al millor projecte de recerca amb temàtica sobre aigua, territori o biodiversitat

per Osona.com, 12 d'agost de 2020 a les 12:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Càtedra interuniversitària de l'Aigua, Natura i Benestar, impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la UVic-UCC i la Universitat de Girona, convoca la segona edició dels Premis de Recerca Guilleries, amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. La convocatòria s’ha fet a través de la pàgina web de la càtedra davant la impossibilitat de fer-ne una presentació presencial arran de l’emergència sanitària per Covid-19.

L’objectiu d’aquests premis és promoure la recerca sobre el patrimoni de les Guilleries en tres línies de treball diferents: l’aigua, el territori i la biodiversitat. Els investigadors i investigadores participants, ja sigui a títol individual o com a grup o col·lectiu, hauran de presentar-hi un projecte per a la realització d’una recerca relacionada amb alguna d’aquestes temàtiques. Els guanyadors rebran una dotació de 5.000 euros per desenvolupar el seu treball i tindran un període màxim d’un any a partir de la data de la concessió per dur-lo a terme, malgrat que aquesta durada podrà ser flexible en cas que la naturalesa del treball ho exigeixi.


El termini de recepció de la documentació per part dels participants estarà obert fins al 15 d’octubre, i el veredicte del jurat es farà públic, com a molt tard, el 2 de novembre a través de la web de la Càtedra de l’Aigua, dels taulells d’anuncis de les Seus Electròniques de la UdG i de la UVic-UCC, i mitjançant la comunicació directa als guanyadors. El jurat l’integren un representant de cadascuna de les entitats que donen suport als premis de Recerca: l’alcalde de l’Ajuntament de Sant Hilari, els dos directors de la Càtedra de l’Aigua (UdG i UVic-UCC), un representant del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i tres experts reconeguts en els diferents camps relacionats amb els projectes presentats.

Ja fa quatre anys que la Càtedra de l’Aigua obre una convocatòria d’ajuts per a treballs recerca d’estudiants de batxillerat, però des de l’any passat, la càtedra busca aprofundir en la recerca mitjançant treballs d’investigació més profunds i complets en el territori de Les Guilleries. Aquesta iniciativa serveix per potenciar la voluntat de la Càtedra de l’Aigua de desenvolupar un model de gestió territorial sostenible en el marc d’aquest espai natural.

 

Consulta les bases del concurs

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació