Anna Erra, una de les vicepresidentes de JxCat

Puigdemont aconsegueix el 99,3% del vot a les eleccions en què han participat 2.130 afiliats, un 56,19% del cens

Anna Erra
Anna Erra | Josep M Montaner
NacióDigital
10 d'agost del 2020
L'expresident Carles Puigdemont se situa al capdavant de la presidència de Junts per Catalunya amb un 99,3% dels vots en les eleccions internes a la direcció del partit. Així mateix, Jordi Sànchez serà el secretari general amb un 94,23% dels vot dels afiliats. En total hi ha participat 2.130 persones, que representen un 56,19% del cens segons ha anunciat la formació en un comunicat.

La candidatura presentada per Puigdemont als comicis interns per determinar l'executiva de JxCat, serà la que configurarà la direcció del partit. Una llista que, tot i que al principi semblava que havia de tenir competència, al final ha anat sola a les urnes. 

La proposta de Puigdemont barreja els dirigents de la seva estricta confiança política amb els provinents de la direcció de la Crida -que es dissoldrà a Junts- i l'etapa de Sànchez a l'ANC. Hi tenen un gran pes els provinents de CDC i el PDECat, fet que de ben segur serà usat per mirar d'atreure's el partit de David Bonvehí sense pagar massa peatges o buidar-lo en les pròximes setmanes.  

Jordi Sánchez, que ha hagut de vèncer alguns recels de dirigents propers a l'expresident pel seu perfil esquerrà, en serà finalment secretari general i l'acompanyaran com a vicepresidents Jordi Turull, Elsa Artadi (també serà portaveu), Anna Erra i Josep Rius. En una piulada, l'alcaldessa de Vic ha mostrat el seu agraïment a Puigdemont i a tots els que li han donat suport. "Treballarem per la independència del nostre país i per fer de Catalunya el millor país", ha remarcat.
Arxivat a