​El nou equip de govern de Roda de Ter ja té sous

L’Ajuntament celebra un ple extraordinari

El ple del passat dimarts, ja amb el nou equip de govern
El ple del passat dimarts, ja amb el nou equip de govern | Ajuntament de Roda de Ter
Redacció
07 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:02h
L’Ajuntament de Roda de Ter va celebrar un ple extraordinari aquest dimarts, 4 d’agost. En el sisè punt de l’ordre del dia es va aprovar els sous dels membres de la corporació, amb el nou equip de govern, liderat pel nou alcalde Roger Corominas (ERC). 

La proposta va tirar endavant amb els set vots a favor de l’equip de govern: cinc d’ERC i dos dels regidors no-adscrits, Joan Moreno i Marina Quintana. IPR, amb cinc regidors, i el regidor de Junts per Catalunya hi van votar en contra. 

El ple va aprovar així el règim retributiu, la dedicació dels membres de la corporació i les indemnitzacions per assistència. Recordem que Roger Corominas va ser nomenat nou alcalde del consistori rodenc en el ple celebrat el 8 de juliol de 2020. Un cop establert el nou cartipàs municipal, cal que el ple acordi el règim retributiu i les corresponents indemnitzacions per assistència dels nous membres de l’equip de govern.

El ple va aprovar per majoria absoluta establir dues dedicacions parcials d’un 50% de la jornada ordinària de treball, amb retribucions anuals de 19.845 € bruts cadascuna, que es pagaran en 12 mensualitats a l’alcalde, Roger Corominas, i a la primera tinent d’alcalde, Roser Montané, per a la qual es farà efectiva aquesta dedicació i retribució quan finalitzi el seu permís per maternitat. 

També es van establir cinc dedicacions parcials, que són les següents: amb un temps parcial del 30% de jornada i una retribució d’11.907 €, Joan Moreno (Serveis, Medi Ambient i Governació), Núria Arrebola (Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Salut), Roger Canadell (Cultura i participació ciutadana) i Toni Mas (Acció social i Esports); i Marina Quintana, amb una dedicació del 20% i una retribució de 8.375 €.

En total són 95.693 € del pressupost municipal que es destinen a la retribució i indemnització per assistència, la qual cosa suposa un cost menor en relació a l’anterior equip de govern, que havia aprovat retribucions i indemnitzacions que pujaven 109.785 € anuals.

Corominas va explicar que “els costos d’aquest equip de govern són menors que el de l’equip de govern anterior” i que s’ha fet una redistribució diferent i s’ha augmentat la dedicació dels regidors. Per exemple, el sou que cobrava l’anterior alcalde s’ha repartit ara entre l’actual alcalde i la primera tinent a l’alcaldia. Pel que fa a la resta de membres de l’equip de govern, la seva dedicació s’ha establert en un 30%, excepte la de la regidora Marina Quintana que continua essent del 20%. 

Des dels grups municipals d’IPR i JuntsxRoda, a l’oposició, van justificar el seu vot en contra en considerar que l’equip de govern s’augmenta la dedicació i el sou. Segons IPR, l’alcalde hauria de dedicar la seva jornada sencera a l’Ajuntament per la responsabilitat que comporta.
Arxivat a