Taradell es queda sense la festa d'en Toca-sons

La 28a edició, que s'havia de celebrar el 25 d'agost, ha quedat suspesa per la pandèmia

Festa d'en Toca-Sons a Taradell
Festa d'en Toca-Sons a Taradell | Albert Alemany
Osona.com
07 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:45h
No podrà ser. Finalment Taradell no celebrarà la festa del seu bandoler més famós: en Toca-Sons, tal com ha informat l'organització aquesta nit en una nota. La 28a edició s'havia de celebrar el 25 d'agost, en el marc de la festa major d'estiu.

"Davant la situació que estem vivim actualment arran de la pandèmia Covid-19, després de diverses reunions valorant la situació actual, els membres de la Comissió de la Festa d’en Toca-Sons creiem oportú canviar els actes que planifiquem anualment", diu la nota. I afegeix: "Per aquest motiu, la Festa d’en Toca-Sons que se celebra el dia 25 d’agost no es portarà a terme".

L'organització considera que el format de festa actual, on el contacte entre bandolers, sometents i el públic assistent és constant, no s’adequa a la normativa actual que marquen les autoritats sanitàries. "La junta, no vol organitzar la festa a mitges i creu que aquesta és l’opció més oportuna", apunten.

Tot i això, no es descarta preservar algun acte paral·lel, com la caminada terrorífica teatralitzada "Caça de Bruixes", que es reinventarà fent un mix amb la caminada que ja s'havia fet “A la foscor d’en Toca-Sons”, i es realitzarà els dies 20 i 21 al vespre tal com estava previst i el dia 25 de 7 a 9 de la tarda en lloc de la festa.

Arxivat a