Els hospitals d'Osona recuperen la restricció de visites als pacients ingressats

Es tracta d'una mesura de caràcter preventiu per blindar les possibles vies d'entrada de contagis externs per la Covid-19

Prova d'intervencionisme a l'Hospital de Vic
Prova d'intervencionisme a l'Hospital de Vic | CHV
Osona.com
06 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:31h
L'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu han implantat a partir d'aquesta setmana noves mesures restrictives en l'accés a les seves instal·lacions per evitar que es puguin produir contagis provinents de l'exterior.

Les visites als pacients hospitalitzats han quedat restringides. A l'Hospital Universitari de Vic només es pot comptar amb un acompanyant en el cas d'infants hospitalitzats, parteres i persones dependents, prioritzant que sigui sempre la mateixa persona. Es permet un acompanyant a persones en situació de final de vida.

L'accés d'acompanyants a les àrees d'Urgències, UCI i Consultes Externes, així com als Hospitals de dia, també està restringit i només es perme disposar d'un acompanyant en el cas de pacients pediàtrics o en situació de dependència.

A l'Hospital Sant Jaume de Manlleu es limiten les visites a pacients ingressats a una única persona, que ha de ser la mateixa durant almenys dues setmanes. A l'Hospital de Dia, Consultes Externes i Rehabilitació només es pot comptar amb un acompanyant si és imprescindible.

En tots els casos, es demana als acompanyants que guardin les mesures de prevenció necessàries, com ara l'ús de mascareta i la distància de seguretat.

Les noves mesures implantades a l'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu són de caràcter preventiu i tenen l'objectiu de minimitzar el risc de contagi provinent de persones que puguin ser portadores del SARS-CoV-2 però siguin asimptomàtiques. Tot plegat, es duu a terme per extremar la protecció entre els pacients i els professionals sanitaris en un moment en què la transmissió comunitària del virus segueix latent.



Arxivat a