Quinze mesos de presó per a dos ultres que van arrencar llaços grocs i van amenaçar veïns a Vic

Els homes també hauran de pagar una multa i no es podran presentar com a càrrecs electes durant el mateix període

Redacció
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 15:20h
Vic va viure uns dies convulsos a finals de juliol de 2018. Primer, un cotxe va envestir les creus grogues que hi havia a la plaça Major. Uns dies més tard, va tenir lloc un altre succés vinculat als presos polítics i l’independentisme.

Dos homes, a plena llum del dia, van arrencar llaços grocs de diversos carrers i van amenaçar alguns veïns. Ells mateixos es van enregistrar un vídeo de 20 minuts on apareixien fen crits de simbologia nazi, com “Sieg Heli”.

A les imatges es poden veure les dues persones, una amb ulleres de sol i l’altra amb la cara destapada, arrencant els llaços grocs del carrer i llençant-los a terra. “Talla't els cabells, gos. Ja tinc la teva matrícula”, li etziben a un home que va parar amb el seu cotxe per preguntar-los que estaven fent.

Ara, després d’una llarga investigació dels Mossos, l’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat els dos ultres a 15 mesos de presó i a pagar una multa de nou mesos com a autors d’un delicte contra els drets fonaments. També se'ls inhabilita per un període de 15 mesos per presentar-se com a càrrecs electes en algunes eleccions. 
 
Arxivat a