Patrimoni

Recuperant la memòria del camí ral de Vic a Olot

Vint joves d'entre 14 i 17 anys han estat els protagonistes d'una nova edició del camp de treball

per Pilar Màrquez Ambròs , 5 d'agost de 2020 a les 13:25 |
Els joves han desbrossat des de la font fins a l’hostal d’en Grau. | Cedida
Vint joves d'entre 14 i 17 anys han estat els protagonistes d'una nova edició del camp de treball per a la recuperació de l'antic camí ral de Vic i Olot, que es desenvolupa als Hostalets d'en Bas, al municipi de la Vall d'en Bas, a la Garrotxa.

L'activitat ha tingut lloc del 19 de juliol al 2 d'agost i ha permès a aquests joves participar i viure l'experiència de recuperar una de les vies que van ser més importants per a la gent de la Garrotxa i Osona fins a la primera meitat del segle XX, com a camí de comerç i viatgers entre les dues comarques. Era una via de comunicació per a vianants, animals i mercaderies que circulaven per un camí correctament empedrat, i protegit per guarda-rodes, trencaaigües i vorals. El camp de treball es realitza cada estiu des de l'any 2018, gràcies a l'impuls de l'Associació Núria Social.

 
L'objectiu, segons expliquen fonts de l'organització, és implicar els joves en un treball tècnic que suposa d'una banda, la neteja i el manteniment de la calçada i vorals i, per l'altra, elaborar un treball de camp per investigar els usos que ha tingut aquest camí al llarg de la història, tot resseguint-ne les petjades per recuperar uns camins amb memòria i recuperar la memòria dels camins.
 
Aquest any els joves han netejat la font de les Marrades i també han desbrossat des de la font fins a l'hostal d'en Grau.

 

Aquest any els joves han netejat la font de les Marrades. Foto: Cedida

 

Camp de treball per recuperar el camí ral entre Vic i Olot. Foto: Cedida

 

Camí ral on s'ha actuat. Foto: Cedida

 

Participació