coronavirus

Aigües de Vic bonifica els seus abonats amb 43.000 euros per la crisi de la Covid-19

El pla de mesures de l'empresa ha beneficiat 44 famílies vulnerables

per NacióDigital, 31 de juliol de 2020 a les 11:12 |
L'empresa ha activat un pla de mesures contra el coronavirus | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Davant la pandèmia de la Covid-19 i les possibles conseqüències econòmiques que podia comportar la nova situació, Aigües de Vic va aprovar un pla de mesures com a ajut social als contribuents domèstics a la factura del segon trimestre de l’aigua, compresa entre l’abril i el juny de 2020. Per a l'empresa, aquest pla de mesures ha suposat una bonificació total de 43.116,57 euros als seus abonats.

A nivell familiar, la mesura ha implicat una bonificació de més de 5.000 litres d’aigua, que significa una rebaixa de 5m3/trimestre del consum de l’aigua per evitar que l’augment de consum durant el confinament provoques un salt al tram de facturació que impliqués un augment de l’import de la factura.


El pla de mesures també contemplava una bonificació aplicable a les famílies vulnerables, a les quals Aigües de Vic, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Vic van assegurar que el preu de l’aigua i la taxa de clavegueram seria 0, tan la part variable com la part fixa, per a aquells subministraments el consum dels quals no superés el primer
tram (30m3/trimestre). En total, 44 famílies s'han beneficiat d’aquesta bonificació i, per tant, han tingut un cost 0 en els consums de l’aigua entre l’abril i el juny.


A més, durant el confinament i fins l’1 juliol, l’empresa de serveis d’aigua no ha realitzat cap recàrrec per impagat i no ha realitzat cap tall d’aigua de caràcter domèstic ni empresarial.

El consum durant el confinament

El consum d'aigua a nivell global durant els mesos de confinament ha estat similar al del mateix període d’anys anteriors, però repartit de manera diferent entre els contribuents domèstics i les empreses. Si bé el consum domèstic ha pujat un 12%, el consum en les pimes ha disminuït un 23,5%.

El confinament també ha provocat un retard en el punt àlgid de consum d’aigua durant el matí. Abans del confinament, el punt més elevat de consum d’aigua es produïa a les 8 del matí, mentre que durant el confinament ha estat a les 10 del matí, dues hores més tard respecte l’any anterior.

Donatiu

A les mesures aplicades per Aigües de Vic també s’hi afegeix l’aportació econòmica que ha realitzat l’empresa a l’Hospital Universitari de Vic, valorada en 4.000 euros, i a l’Hospital de la Santa Creu de Vic, on s'han donat 2.500 euros per a la compra de material sanitari necessari per combatre la pandèmia. En total, han estat 6.500 euros.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació