Estrada Vilarrasa dona una pintura original a l'Ajuntament de Vic

Es tracta de l’obra que va convertir-se en el cartell del Mercat del Ram de l’any 1988

Estrada Vilarrasa ha lliurat el quadra a l'alcaldessa Anna Erra
Estrada Vilarrasa ha lliurat el quadra a l'alcaldessa Anna Erra | Ajuntament de Vic
Redacció
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:46h
Aquest dimecres al migdia, el pintor vigatà Albert Estrada Vilarrasa ha fet la donació en persona d’una pintura original seva a l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. Es tracta de l’obra que va convertir-se en imatge i cartell del Mercat del Ram del 1988, la qual quedarà exposada a les dependències de la Casa de la Ciutat. Erra li ha agraït especialment aquest gest de generositat, assegurant que l’obra “passarà a formar part del patrimoni històric i artístic de l’Ajuntament i de la ciutat”. 

Albert Estrada Vilarrasa (Vic, 1934) és pintor, dibuixant i gravador. La seva formació va començar a l’Escola Municipal de Dibuix de Vic i va finalitzar a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona. Des de l’any 1970 ha exposat amb regularitat i intensitat, mostrant la seva obra a diversos països europeus i als EUA, entre altres. Ha destacat com a aquarel·lista, especialment pels temes de paisatge, amb els quals aconsegueix notables efectes de vaporositat, tot i que la seva producció abraça la pintura, les litografies i els gravats.

També és molt notable la tasca d’Estrada Vilarrasa com a editor de revistes especialitzades d’abast internacional com ara Ars Praestorica i Aula Orientalis i és autor de nombroses il·lustracions per a llibres. Reconegut amb diverses medalles i diplomes, és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (1983). El 1995 va acceptar la tasca diplomàtica de ser ambaixador de l’estat d’Eslovènia a Barcelona. 
Arxivat a