El PDECat d'Osona continua insistint en la unitat tot i que Puigdemont ja ha tirat pel dret

Ignasi Puig, president comarcal, destaca el paper d’Anna Erra com a cofundadora de JxCat

Puigdemont i Erra, durant la inauguració de la seu de la Federació d'ADF d'Osona el 2017
Puigdemont i Erra, durant la inauguració de la seu de la Federació d'ADF d'Osona el 2017 | ACN
29 de juliol del 2020
Actualitzat el 30 de juliol a les 10:37h
Sense canvis en el culebrot de l’estiu entre Junts per Catalunya i el PDECat. Almenys pel que fa a Osona, on es continua apostant pel consens i la unitat. “La gent que forma el PDECat hem de treballar des de dins per la unitat independentista”, explica Ignasi Puig, president comarcal, a Osona.com

La posició del PDECat Osona, doncs, no ha canviat des de l’assemblea que es va celebrar fa uns dies a porta tancada a Seva, malgrat que Puigdemont ja ha tirat pel dret i va fundar aquest cap de setmana el partit JxCat

Puig reitera que el lideratge de Puigdemont és “inqüestionable” i que el paper de l’alcaldessa Anna Erra com a fundadora de la formació és “un actiu polític important” per a la comarca. 

De fet, abans d'aquesta assemblea, diversos alcaldes osonencs ja havien mostrat el seu suport a Puigdemont. La mateixa alcaldessa de Vic Anna Erra és una de les impulsores del nou partit i l'alcalde de Balenyà -fins fa poc independent- Carles Valls és una peça clau. Consta com a president de les sigles de JxCat al registre de partits.

Sense baixes significatives

“JxCat convida als afiliats de PDECat a unir-se a títol individual a la nova formació, no demana moviments en bloc”, explica Puig. Un moviment on, en cap cas, no es demana donar-se de baixa del PDECat.

No és el cas del PDECat, que ja ha instat els seus afiliats a donar-se de baixa si s’inscriuen al nou partit de Puigdemont.

De moment, segons Puig, a Osona no hi ha hagut cap xifra de baixes significatives.