Torelló destinarà 448.000 euros a pal·liar els efectes socials i econòmics de la Covid-19

Les propostes han estat consensuades per tots els grups

El ple s'ha fet de forma telemàtica
El ple s'ha fet de forma telemàtica | Ajuntament de Torelló
Redacció
29 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:32h
El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar en la sessió ordinària d’aquest dilluns, celebrada de forma telemàtica, dues modificacions de pressupost per destinar un total de 448.000 euros a pal·liar els efectes socials i econòmics de la Covid-19 a la població. Concretament, una línia de 258.000 euros es destinarà a despesa d’àmbit social i una altra de 190.000 euros a ajudes directes a empreses, comerços, professionals i autònoms del municipi. Són dues propostes que s’han consensuat a la comissió del Covid-19, integrada per representants de tots els grups municipals.

La regidora de Serveis Econòmics, Elisabet Viñas, va ser l’encarregada de detallar els números de les dues operacions. La primera és la proposta d’aplicació legal del superàvit de l’exercici 2019, que puja a un total de 1.278.349,46 euros. D’aquesta quantitat, aquest any excepcionalment a causa de la crisi sanitària, l’Estat permet als ajuntaments destinar un 20% a despesa social. Per tant, es podran destinar 258.868,63 euros a pal·liar els efectes ocasionats per la Covid-19 i a reforçar els que puguin venir.

En el ple de setembre es donaran els detalls del destí final d’aquests diners, tot i que la regidora va avançar, a tall d’exemple que “es podrien reforçar partides destinades al servei d’atenció domiciliària, ajuts a la pobresa energètica, ajuts d’urgència social, subvenció a la residència o ajuts a famílies afectades pel Covid-19”. La proposta es va aprovar per unanimitat.

Pel que fa a la segona operació, es tracta d’una modificació de pressupost que incorpora romanent líquid de tresoreria a dues línies econòmiques, una d’elles amb 190.000 euros, que es destinaran a ajudes a empreses, comerços, professionals i autònoms. Com l’anterior, la proposta sorgeix de la comissió de la Covid-19, formada per tots els grups polítics municipals. Les bases d’aquestes ajudes estan pendents d’aprovació i es faran públiques durant el mes de setembre. En aquest cas, tots els grups van aprovar la modificació excepte JxCat, que es va abstenir.


Arxivat a