Montse Homs guanya el Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya

L'obra de l'autora de Gurb combina fantasia i realitat amb una nena de set anys i la seva guineu domesticada

Montse Homs
Montse Homs | Editorial Barcanova
Redacció
28 de juliol del 2020
L'escriptora Montse Homs Aumatell (Gurb, 1960) ha guanyat el XXXIX Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2020 per l'obra Arracades d'avellaner. La novel·la és de base realista amb tocs de fantasia protagonitzada per una nena de set anys, la Lisa, i la seva mascota, la Ketti, una guineu domesticada que fa de narradora dels esdeveniments.

L'editorial Barcanova publica les obres guanyadores d'un premi que reconeix novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys i que està dotat amb una quantitat de 7.000 euros.

El jurat ha destacat la poeticitat de la llengua, la riquesa de les descripcions, el bon enllaç dels diversos recursos literaris, la versemblança dels ambients creats encara que siguin imaginaris i, especialment, la capacitat de l'autora de combinar fantasia i realitat "en línia amb la millor literatura infantil universal".

A conseqüència de la pandèmia de coronavirus, la Fundació Guillem Cifre de Colonya ha decidit no fer cap acte públic de lliurament del premi literari. El guardó s'entrega des del 1981, i ha publicat 36 obres d'autors com Joaquim Carbó, Josep Francesc Delgado, Lolita Bosch, Rosa Maria Colom, Pere Rosselló, Miquel Ferrà, Pere Morey, Miquel Rayó, Xavier Vernetta o Ruth Tormo.

L'autora

Nascuda a Gurb, Montse Homs ha estat mestra durant més de trenta anys durant els quals va publicar Els Murris, un material per a l'aprenentatge de la lectoescriptura que inclou dotze contes literaris. També ha publicat contes a la revista Cavall Fort i en aquest moment està preparant un recull de poemes. S'ha format com a escriptora a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.