Tres positius i una trentena d'aïllats per Covid a Sant Julià de Vilatorta

L'Ajuntament demana no relaxar-se i extremar les precaucions "anticontagi"

El camp de futbol de Sant Julià de Vilatorta
El camp de futbol de Sant Julià de Vilatorta | Carles Fiter
26 de juliol del 2020
Actualitzat el 27 de juliol a les 0:20h
Tres positius i un total de 27 persones aïllades per Covid-19 a Sant Julià de Vilatorta. Tal com avançava Osona.com aquest divendres, hi va haver un infant que va donar positiu al campus de futbol del municipi i es van activar els protocols. L'Equip d'Atenció Primària (EAP) de Santa Eugènia de Berga ha rastrejat 27 contactes als quals se'ls ha practicat les proves PCR i els ha demanat que romanguin en aïllament domiciliari. De moment, aquests tests han pogut determinar que a més del primer cas, n'hi ha dos més.

En declaracions a aquest diari, l'alcalde Joan Carles Rodríguez apuntava que el cas prové "d'una activitat de fora del municipi" el cap de setmana del 18 i 19 de juliol. Tot i això, de moment, no s'ha confirmat cap cas en aquesta zona on es va portar a terme l'activitat i s'està  a l'espera dels resultats PCR.

Des de l'Ajuntament es demana, a través d'un comunicat, "extremar les precaucions anticontagi". En aquest sentit, recorden que "aquesta prova pot donar negativa els primers dies de la infecció, i per tant, per prudència, a aquestes persones, encara que siguin negatives, se'ls demana que igualment segueixin el període de quarantena, aïllades al seu domicili".

Per prevenció, aquest cap de setmana es va suspendre temporalment la 37a edició de les 24 hores de futbol sala; s'està avaulant si es reprèn l'activitat al campus de futbol; i s'han ajornat els cursets de natació a la primera setmana d'agost. L'Ajuntament també agraeix al club de futbol "la cooperació estreta" que hi ha hagut per fer front a la situació.

A Sant Julià de Vilatorta, segons dades de Salut i que es poden consultar en aquest mapa, des de l'inici de l'etapa de represa no havia registrat cap cas positiu fins aquest divendres.