Lectors d'Osona.com visiten l'exposició «Nord&Sud» del MEV

En una visita guiada inèdita, els assistents han pogut conèixer els paral·lelismes d'art medieval català i noruec, reunits per primera vegada en aquesta exposició a Vic

La visita guiada d'aquest dissabte ha reunit una desena de persones a la mostra inèdita que acull el MEV.
La visita guiada d'aquest dissabte ha reunit una desena de persones a la mostra inèdita que acull el MEV. | Osona.com
Osona.com
25 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:24h
Un grup de lectors d'Osona.com i subscriptors de NacióDigital han visitat aquest dissabte al matí l'exposició Nord&Sud. L'art medieval de Noruega i Catalunya 1100-1350, del Museu Episcopal de Vic (MEV). Es tracta de peces d'art d'altar que es reuneixen per primera vegada al museu de Vic. De fet, són les úniques regions europees que l'han conservat en abundància.

Per tant, és una oportunitat única perquè la majoria de peces surten per primera vegada de Noruega des que van ser creades, és a dir, fa gairebé mil anys.

Els visitants, amb mascareta i respectant les mesures d'higiene i seguretat, han pogut conèixer les semblances i els paral·lelismes d'aquestes peces, que permeten dibuixar un escenari medieval a Europa, malgrat els milers de quilòmetres que separen Catalunya i Noruega.

El MEV ha organitzat la mostra, que s'ha prorrogat fins al 15 de setembre, en col·laboració amb el Museum Catharijneconvent d'Utrecht.
 

La visita guiada d'aquest dissabte ha reunit una desena de persones a la mostra inèdita que acull el MEV. Foto: Osona.com

Arxivat a