Esperit de Sant Jordi desigual a Vic

Les llibreries fan una valoració positiva de les vendes mentre que els floristes tenen més bon record de l'abril

Una parella sortint de la llibreria Anglada de Vic
Una parella sortint de la llibreria Anglada de Vic | Adrià Costa
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:55h
La plaça Major de Vic s'ha llevat des de primera hora de matí amb parades per celebrar el Sant Jordi d'estiu. Una celebració molt més descafeïnada a la que estan habituats els veïns de la ciutat i comarca. A més de la calor que ha fet que molts passejants no sortissin de casa fins entrada la tarda, només hi ha una trentena de parades instal·lades al centre de la ciutat.

Tot i això, la venda de llibres és generalment positiva. Els llibreters de la ciutat són conscients que no és el Sant Jordi de sempre i no hi havia gaire expectatives, ni positives ni negatives. Tant a les parades com a les llibreries no hi ha hagut aglomeracions. "Ja ho tenim incorporat a l'ADN", expliquen des de la Llibreria Anglada. "Al matí hem tingut un ritme alegre, més positiu del que esperàvem", afegeixen.

Per la seva banda, des de la parada de la llibreria Foster & Wallace també en fan una valoració positiva i parlen d'una venda "escalonada". En aquest sentit, han fet notar que a la tarda la plaça s'omplia per la representació de la llegenda de Sant Jordi, que aquest any no s'ha portat a terme. Tot i això "estem contents de la distribució".

En aquest mateix sentit es pronuncien des de la Mater de Vic: "Tenint en compte que no és un Sant Jordi normal, estem contents". "Hi ha hagut un degoteig de gent i poques aglomeracions", diuen. De fet, des de la llibreria remarquen que "la venda de llibres ja va començar augmentar dissabte i aquest dilluns també hi vam notar".

Tot i que s'han venut llibres de molts gèneres, "el que ha arrasat ha estat el llibre Puigdemont", expliquen des de la Mater: "Al migdia ja no en quedava a cap llibreria". En aquesta mateixa línia ho expliquen des de la Llibreria Anglada: "La tríada ha estat: M'explico: De la investidura a l'exili, de Carles Puigdemont; L'espia del Ritz de Pilar Rahola; i Mar d'estiu: Una memòria mediterrània de Rafel Nadal".

La rosa no acaba de triomfar

Pel que fa a les floristes no tenen tan bones sensacions, com l'abril passat. Tot i estar en ple confinament en guarden més bon record. La rosa no ha triomfat gaire en aquest Sant Jordi d'estiu. "Molta gent ens ha dit que els rams són molt bonics, però no és el dia", apunten des de la Floristeria Elles.

"Durant el confinament va ser molt caòtic, vam poder arribar a la gent, per exemple a través de xarxes socials", expliquen. "Llavors ens vam quedar curts perquè tampoc vam demanar tanta flor", afegeixen. Mantenien l'esperança en "arribar a tots aquells que es van quedar sense".

Des del Gallaret de Vic també han obert les portes per vendre roses i apunten que es va vendre molt més a la primavera passada. "Sembla que no ve de gust perquè no és el dia. I els que compren es queden la rosa més bàsica". Tot i això, reconeixen que "els més detallistes van venir per l'abril i han tornat".

Així doncs l'esperit de Sant Jordi ha arribat a parts desiguals. Mentre el sector del llibre ha pogut seguir un ritme constant, les roses vermelles no han tingut gaire protagonisme en aquest dia.

Arxivat a