​Santa Eugènia de Berga impulsa la construcció d'un carril bici per connectar amb Vic

La via, paral·lela a la B-520, també vol evitar accidents com els que van patir els treballadors de l'escorxador Le Porc Gourmet

El carril ha de ser paral·lel a la carretera de Vic a Taradell
El carril ha de ser paral·lel a la carretera de Vic a Taradell | Josep M. Montaner
27 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:18h
L'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga vol construir un carril bici i de vianants per connectar amb Vic. En declaracions a Osona.com, l'alcalde Xevi Fernández explica que la "idea inicial" és "promoure la pràctica esportiva i la mobilitat saludable", així com connectar millor els dos municipis. En un primer moment, l'anterior equip de govern ja tenia pensat fer aquest recorregut per l'antic camí de Taradell i així poder-lo enllaçar amb l'Anella Verda de Vic.

Tot i així, arran de l'accident en què va morir un treballador de l'escorxador de Le Porc Gourmet al Gurri de Vic i en el que se sospita que hi hagi una segona víctima, s'ha modificat el traçat. Es proposa una via paral·lela a la B-520, la carretera principal que connecta els dos municipis. Això permetria proposar "una ruta alternativa" als treballadors que van amb bici a la zona del polígon de Santa Eugènia i així evitar accidents com el que van patir els de l'escorxador del municipi.

El projecte es troba en fase inicial i s'està fent l'estudi topogràfic per després dissenyar el projecte. Fernández apunta que els agradaria tenir-lo enllestit "abans que acabi el mandat", és a dir, el 2023.
 

La carretera B-520 Foto: Josep M. Montaner


Vic, disposat a seguir el carril

Per connectar els dos municipis és necessari que l'Ajuntament de Vic vulgui continuar el carril en el seu terme municipal. La part més significativa del carril recau en terreny de Santa Eugènia, però Vic també recull el testimoni de la iniciativa.

En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme de Vic Fabiana Palmero remarca que estan "disposats" a seguir el camí. "Si ells comencen, nosaltres ho seguim", diu la regidora, remarcant que Vic "no pot tirar del carro perquè hi ha molta més implicació de Santa Eugènia". Fernández considera que "és una bona notícia" que Vic vegi amb bons ulls aquest projecte.

Palmero, però, va més enllà i apunta que és necessari que l'escorxador faci "un pla de mobilitat", ja que "aquesta solució [del carril] portarà un temps: s'ha de fer el projecte, expropiar terrenys...". "És una bona solució a mitjà-llarg termini, però no a curt", conclou.
Arxivat a