Torna el Festival Nits de cinema oriental amb una trentena d'estrenes

El certamen, que enguany té un format més reduït, se celebra del 23 al 26 de juliol

Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, i la regidora Susagna Roura
Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, i la regidora Susagna Roura | Josep M. Montaner
Osona.com
23 de juliol del 2020
El Festival Nits de cinema oriental torna a Vic des d'aquest dijous 23 de juliol fins al diumenge 26. La 17a edició del certamen és més escurçada per la situació derivada del coronavirus, però, tot i això, manté el llistó ben alt. És un dels pocs festivals que no ha caigut del calendari i ha plantat cara a la pandèmia. 

En només quatre dies, es projectaran un total de 31 pel·lícules, la majoria dels quals són estrenes (internacionals, europeus o estatals). Han estat produïdes a la Xina, Japó, Hong Kong, Tailàndia, Taiwan, Corea del Sud, l'Índia i Nepal. Com sempre, s'hi podrà trobar des de superproduccions fins a cinema d'autor, sense oblidar-se de les sessions infantils.

Aforaments a la Bassa i el Vigatà

El festival manté els dos escenaris de la Bassa dels Hermanos i del cinema Vigatà. La prioritat del certamen però és complir amb les mesures de seguretat davant la propagació de la Covid-19, sense perdre l'esperit popular que el caracteritza.

Per això, s'han establert uns aforaments de seguretat a cada espai. A la Bassa, on cada vespre hi ha les nits temàtiques amb sopars, espectacles i pel·lícules, hi ha un aforament limitat a 500 persones (n'havia arribat a acollir entre 800 i 1.200). Tenen una única porta d'accés – per la Plaça Andreu Colomer Munmany- i una porta de sortida – pel passatge al Carrer Verdaguer-, per tal de controlar l'aforament. Pel que fa al Vigatà s'ocuparà un màxim de 300 localitats de les 555 disponibles. Enguany només s'utilitzarà la sala gran del cinema.

 
Arxivat a