La UVic premia els 38 millors treballs de recerca

La cerimònia, que s'havia de celebrar el juny, es posposa al 18 de setembre

Universitat de Vic
Universitat de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
29 de juliol del 2020
Aquest juliol, la UVic ha fet públics els 38 premiats en la 22a edició dels Premis als millors treballs de Recerca de Batxillerat. La cerimònia de lliurament de premis, que normalment té lloc a finals del mes de juny, es va haver d’anul·lar a causa del confinament i es preveu que es pugui portar a terme el dia 18 de setembre si la situació pandèmica ho permet.

Enguany s’han presentat al certamen un total de 159 treballs, procedents de 129 centres de 32 comarques diferents. Les comarques que més hi han participat són Osona i el Segrià amb 19 treballs cadascuna, seguides del Vallès Oriental (15), el Gironès i el Barcelonès amb 13 treballs cadascuna i el Bages (11).

L'objectiu d’aquests guardons, que són dels mes antics i consolidats de Catalunya en el seu gènere, és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs estudiants universitaris, tot premiant-los la feina ben feta. 

Estan dotats amb 14.500 euros, es divideixen en cinc categories: Premi Bon Preu, dotat amb 3.500 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats; Fundació Caixa d’Enginyers, dotat amb 3.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències; Premi Eumo_DC, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les arts; Premi específic Osona contra el Càncer, dotat amb 5.000 euros, i el Premi específic Institut Català de les Dones, dotat amb 1.000 euros, als millors treballs sobre perspectiva de gènere, aportacions de les dones al món dels sabers, prevenció de violències masclistes i igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Les persones guanyadores que desitgin cursar estudis al Campus UVic de la UVic-UCC poden optar a les Beques als premiats als millors treballs de recerca que tindran el 40% de la matrícula del primer curs gratuïta.

 Set treballs osonencs

En clau osonenca, Anna Brusosa del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic ha obtingut el 1r premi en la categoria Osona Contra el Càncer, pel treball "Genòmica: A la recerca d’un tractament personalitzat"; en aquesta mateixa categoria, Jaume Meinhardt de l’Institut de Taradell, ha guanyat un accèssit pel treball "Genètica del càncer. Estudi del gen EGFR en càncer de pulmó". 

En la categoria Fundació Caixa d’Enginyers, Marta Espina de l’Insitut Jaume Callís de Vic, ha obtingut un primer premi exaequo pel treball "Les cèl·lules mare i els factors de creixement aplicats a la medicina regenerativa". En la categoria Bon Preu, Carla Mallarach del Sant Miquel de Vic, ha guanyat un premi exaequo pel treball "Artistes o terroristes?", mentre que Laura Parecolls de l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès també ha obtingut un exaequo pel treball "La ramaderia extensiva al Lluçanès. Un element a defensar". 

Per últim, en la categoria Eumo_Dc, Marçal Cedó de l’Institut de Taradell ha guanyat un exaequo pel treball "Project 1984", i Guillem Mas de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, ha obtingut un exaequo per "Hope it heps".
Arxivat a