Vic habilitarà un nou aparcament de camions abans d'acabar l'any

L'Ajuntament exposa als empresaris les actuacions previstes en els propers mesos

Anna Erra i Bet Piella, durant la jornada d'aquest dilluns
Anna Erra i Bet Piella, durant la jornada d'aquest dilluns | Aj. de Vic
Osona.com
22 de juliol del 2020
La sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic va acollir aquest dilluns la primera jornada informativa i de debat "Els polígons, essencials en el teixit empresarial de Vic". Organitzada pel mateix Ajuntament, Creacció i les tres associacions dels polígons de Vic, té per objectiu exposar les actuacions previstes en els propers mesos.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella va informar que s'està treballant per habilitar un nou aparcament per a camions abans d'acabar l'any, ubicar càmeres lectores de matrícules als vehicles que accedeixen als polígons industrials per millorar-ne la seguretat i continuar desplegant el projecte "Vic, ciutat cardioprotegida" habilitant nous desfibril·ladors als polígons, entre d'altres.

Quant a mobilitat, Pel que fa a mobilitat s'està treballant per millorar la senyalització de la zona industrial nord des de la C-25 i d'altres accions de seguretat viària i de condicionament d'aparcaments per a bicicletes.

Piella també va detallar que es continuaran organitzant les trobades mensuals amb les associacions i les diverses empreses; o va posar sobre la taula el nou servei d'assessorament i atenció per a empreses i autònoms, la creació del grup de compra d'energia d'Osona o les noves accions pel que fa a seguretat i salut als polígons.

Polígon comarcal més sostenible

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra va remarcar la voluntat de continuar treballant per reimpulsar Vic amb uns polígons més sostenibles i una mobilitat més amable en el marc d'una ciutat saludable. En aquesta línia també va manifestar que la ciutat ha de continuar oferint oportunitats a tothom i continuar sent un referent de progrés. Per això, va remarcar que es vetlla perquè es conservin els llocs de treball i se'n puguin disposar més en un nou polígon d'àmbit comarcal amb empreses amb valor afegit i d'innovació.

13% d'atur al juny

Segons dades de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona referent al teixit productiu, el primer trimestre de 2020 hi havia 1.831 comptes de cotització a Vic, 19.961 persones assalariades (86% dels llocs de treball) i 3.183 persones autònomes (14% dels llocs de treball).

Per contra, el mes de juny el municipi registrava 3.007 persones aturades amb una taxa d'atur del 13,2% i les persones demandants d'ocupació, ja sigui perquè es trobaven en situació d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) el mes passat van ser 6.278, xifra que suposa el 27,3% sobre la població incorporada al mercat de treball. En aquest cas la variació interanual és del +124,9%. El juny del 2019 els demandants d'ocupació total eren 2.791 persones.
Arxivat a