Detinguts dos homes per cultivar marihuana en una cort de porcs a les Masies de Voltregà

Els Mossos van trobar 223 plantes i 18 quilos de producte, que al mercat podria tenir un valor de 33.500 euros

La plantació de marihuana a les Masies de Voltregà
La plantació de marihuana a les Masies de Voltregà | Mossos d'Esquadra
Osona.com
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:58h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el divendres passat, 17 de juliol, a les Masies de Voltregà, dos homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Es tracta de dos veïns de 65 i 32 anys, veïns de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà, respectivament.

Els fets van tenir lloc quan dos agents fora de servei que practicaven esport de muntanya per la zona de les Masies de Voltregà van sentir una forta olor de marihuana que provenia d'una explotació ramadera, concretament d'una cort de porcs.

Es va obrir una investigació que va culminar el passat 17 de juliol amb la detenció de qui regentava l'explotació ramadera i el seu treballador, que feia els manteniments elèctrics de la granja.

Durant la inspecció a la finca es va constatar que en una de les corts no hi ha havia cap animal, sinó que estava dividida en diferents estances preparades amb tot de material per tractar plantes de marihuana, com làmpades, tubs d'aspiració, ventiladors i diversos objectes relacionats amb una plantació indoor.

Finalment van localitzar una cambra protegida per una porta tallafocs tancada amb clau i on, després d'obrir-la, s'hi van localitzar un total de 223 plantes. Els agents van intervenir dues bosses d'escombraries industrials i una caixa de cartró de plançons, amb un pes brut d'aproximadament 18 quilos. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga estaria valorada en 33.580 euros.

Els agents també van fer realitzar una entrada i perquisició al domicili d'un dels detinguts perquè sospitaven que podia haver-hi més substàncies estupefaents. Van trobar-hi 300 testos amb restes de plantes i tota la infraestructura pel seu cultiu.

Els detinguts, sense antecedents, seran citats properament per declarar davant l'autoritat judicial competent.