Torelló organitza una Festa Major concentrada als jardins Vicenç i Pujol

Les activitats s'han hagut d'adaptar a la situació actual i per això s'ha suspès la Porronada i el Riminí

Osona.com
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:18h
Durant la roda de premsa de presentació de Torelló
Durant la roda de premsa de presentació de Torelló | Aj. de Torelló
Torelló enceta aquest dimecres, 22 de juliol, i fins al 2 d'agost una Festa Major "adaptada a les circumstàncies actuals". Així ho explicava l'alcalde Marçal Ortuño en la presentació de la programació. Ortuño també va insistir en el fet que estaran amatents per si cal aturar els actes, així com també va demanar responsabilitat individual i col·lectiva.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la major part de les activitats s'han centralitzat als jardins Vicenç Pujol i tindran un aforament limitat i controlat. També es demana a la població respectar les distàncies de seguretat, utilitzar sempre la mascareta i seguir les senyalitzacions i les instruccions de l'organització. Segons el regidor de Cultura, Xevi Lozano, els jardins Vicenç Pujol són "l'espai idoni perquè permet el control de l'aforament i el compliment de les mesures de prevenció i, a més, està al centre del poble".

També s'ha dissenyat un circuit per ordenar les entrades i sortides als jardins i procurar evitar les aglomeracions. S'hi podrà accedir per l'entrada de la plaça Vella i la de la reixa del Camí Nou de Can Parrella, i es sortirà per la reixa del carrer Ges d'Avall i pel nou accés del Camí Nou de Can Parrella/carrer Maria Aurèlia Campmany.

El tècnic de Cultura de l'Ajuntament, Pep Tines, va destacar que s'ha parlat amb totes les entitats que col·laboren en l'organització de la Festa Major "per tal d'adaptar els seus actes". Per tant no hi haurà balls i es demanarà a la gent "d'estar-se assegut a la cadira i moure's el mínim imprescindible".

Per això, dels actes organitzats pels Deixebles de Sant Feliu, s'ha suspès la Porronada i el Riminí. Tot i així, el dijous 23, per mantenir la tradició de la Festa del Batre i la Civada, sortirà la carrossa amb Sant Feliu i farà un recorregut pels carrers del poble. La presidenta de l'entitat, Meritxell Viñas, va comentar que aquest any s'ha apostat pels concerts acústics i "un ambient més tranquil" i va demanar "consciència" a la gent per complir totes les recomanacions.

Pel que fa al pregó se celebrarà aquest divendres 24 a càrrec de l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET) que enguany celebra el 75è aniversari. Els gegants també s'han adaptat per poder participar en la Festa Major i les funcions teatrals seran amb aforament reduït i controlat. Els dies 25 i 26, s'estrenarà el muntatge L'escura-xemeneies amb 60 joves actors i actrius sobre l'escenari, que també s'han hagut d'adaptar a l'excepcionalitat de la situació per al procés de creació de l'espectacle.

Pel que fa a l'espectacle "Pescant la lluna", del divendres 31 de juliol, estarà limitat a 800 persones. I el concert dels Montgrins, per tal que el pugui seguir tothom qui vulgui, s'emetrà en directe per El 9 TV, el dissabte 1 d'agost.
 

Consulta tota la programació



Arxivat a