L'Esquirol reforma el pont de la Gorga

Les obres, subvencionades per la Diputació de Barcelona, s'allargaran uns tres mesos

Osona.com
20 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:45h
Obres al pont de la Gorga, a l'Esquirol
Obres al pont de la Gorga, a l'Esquirol | Aj, de l'Esquirol
L'Ajuntament de l'Esquirol ha començat a reformar el pont de la Gorga (o pont del Raval) a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona. Les obres de rehabilitació del pont tenen un cost de 101.139,35 euros i s'allargaran uns tres mesos. Van a càrrec de l'empresa IMESAPI mentre que la direcció tècnica correspon a l'enginyeria Ayesa.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la intervenció comença amb el sanejament del pont, el rejunt amb morter de calç dels arcs, l'aixecament de les pedres del tauler per la col·locació d'una tela asfàltica per evitar les filtracions de l'aigua que deterioren el pont, i finalment la restauració del tauler i de la barana amb pedres originals i de l'entorn.

Durant les obres, el pas pel pont queda interromput, és per això que es dona pas alternatiu als vianants a través del gual que salva la riera.

Un pont amb valor històric

El pont té un gran valor històric per al municipi. Per això, el consistori i tècnics municipals s'han reunit amb els veïns de la zona per consensuar, entre altres, el tipus de material que cal utilitzar o quina ha de ser la millora il·luminació per facilitar el pas dels vianants.

De fet, el pont de la Gorga forma part del Catàleg de Béns municipals a protegir i és considerat Bé d'Interès Local. Està situat a l'inici del carrer del Pont de l'Esquirol i salva la riera de la Gorga al seu pas per l'antic camí ral de Vic a Olot. És un pont de dos arcs desiguals, construït amb pedra lligada amb morter de calç, amb baranes i tallamar. Les primeres referències documentals del pont són unes deixes per construir-lo a partir de l'any 1352.