El PDECat d'Osona es manté fidel a Puigdemont però demana esgotar les vies d'acord

El president de l'agrupació comarcal destaca el paper de l'alcaldessa Anna Erra, una de les impulsores del partit de l'expresident

Puigdemont signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Vic durant la visita que va fer al Mercat del Ram, l'any 2016.
Puigdemont signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Vic durant la visita que va fer al Mercat del Ram, l'any 2016. | Adrià Costa
16 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:18h
La militància del PDECat a Osona dona un ampli suport a Carles Puigdemont i al seu nou partit. En una assemblea a porta tancada aquest dilluns a Seva, es va decidir la posició de la comarca entre les sigles del PDECat i la nova formació que vol tirar endavant l'expresident de la Generalitat el proper 25 de juliol.

En declaracions a Osona.com, el president comarcal Ignasi Puig explica que "l'opinió àmpliament majoritària va ser donar suport a Puigdemont com a president legítim i el seu projecte". En aquest sentit, remarca que "el lideratge de Puigdemont és inqüestionable".

Tot i això, afegeix que a la reunió també es va demanar i instar "a totes les parts -la direcció del PDECat, la Crida i l'entorn de JxCat- que hi hagi un esforç a l'hora de negociar i arribar a un acord". "Creiem amb la unitat del món independentista", apunta.
 

El local del PDECat a Vic. Foto: Josep M. Montaner


Per a Ignasi Puig, l'assemblea es va fer des del "convenciment que la política es fa de baix a dalt" i per "donar veu als associats, simpatitzants i càrrecs electes". A partir d'aquí, l'executiva comarcal ha traslladat aquest "estat d'opinió" a la direcció del partit.

Anna Erra, entre les impulsores

A la reunió hi havia una seixantena de persones, entre els quals l'alcaldessa de Vic Anna Erra, l'alcalde d'Orís Arnau Basco o el de Tavèrnoles Carles Banús. També hi havia el fins fa poc batlle de Roda de Ter -i independent- Albert Serra.

De fet, abans d'aquesta assemblea, diversos alcaldes osonencs ja han mostrat el seu suport a Puigdemont. La mateixa alcaldessa de Vic Anna Erra és una de les impulsores del nou partit i l'alcalde de Balenyà -fins fa poc independent- Carles Valls és una peça clau. Consta com a president de les sigles de JxCat al registre de partits.

"L'actiu més important a Osona és Anna Erra", opina Puig, destacant que "el fet que hagi format part del grup impulsor fa de tracció a la resta de la comarca" i que "el seguiment sigui molt ampli".

Millor negociar "de partit a partit"

D'altra banda, Puig considera que per "fer la negociació o bastir el projecte", caldria que es fes "de partit a partit". "Fins ara l'interlocutor de Junts és la Crida i en certs aspectes era un partit que parlava amb un moviment", afegeix. En aquest sentit, veu "més fàcil" una negociació entre partit i partit. Tot i això, "crec que hi ha la voluntat d'arribar a un acord".

Preguntat sobre si l'executiva comarcal acabarà canviant de nom, Puig respon que "de moment no serà el cas". "El partit de Puigdemont admetrà la doble militància", apunta el president comarcal, remarcant que "això no serà incompatible fins que no sapiguem si ens presentarem junts o separats". "Si ens separéssim, llavors la gent sí que haurà de decidir si es presenta a un lloc o a l'altre", conclou.
Arxivat a