Emotiu homenatge a Vic per a les víctimes de la Covid-19

Planten un roure al pavelló del Castell d'en Planes, que ha fet d'extensió de l'hospital de Vic durant la pandèmia

Música, poesia i flors en reconeixement als que han lluitat contra el  coronavirus
Música, poesia i flors en reconeixement als que han lluitat contra el coronavirus | Josep M. Montaner
Carles Fiter
16 de juliol del 2020
Actualitzat el 22 de juliol a les 10:29h
Des del 14 de març fins al 21 de juny, Vic ha perdut 164 veïns per la Covid-19. Aquest dimecres, la ciutat va homenatjar aquestes víctimes i totes aquelles persones que han treballat -i segueixen fent-ho- per combatre-la. L'esplanada de l'Atlàntida de Vic va acollir un emotiu acte en record per a tots ells. Amb un gran Gràcies a l'escenari, uns 350 assistents amb mascareta i mantenint la distància van participar en l'acte organitzat per l'Ajuntament.

Durant els parlaments, l'alcaldessa Anna Erra va dedicar paraules de condol als que no hi són, i d'agraïment a aquells que han lluitat contra la pandèmia "amb un esforç sobrehumà", així com també per la "responsabilitat" de la ciutadania. Erra va destacar que la pandèmia "ens ha fet patir molt a tots", des dels que han perdut "amics, coneguts o familiars", fins als que han perdut la feina. "La crisi, però, també ha fet aflorar nous valors", afegia.

El moment més emotiu es va viure amb les interpretacions musicals. Joana Serrat va interpretar Dream that can last i Ernest Crusats va cantar La font gelada. D'altra banda, Xarli Oliver i Margot Oliver -pare i filla- van entonar la cançó de Miki Núñez Escriurem. Durant l'acte, també hi va haver espai per a la poesia: Biel Barnils va recitar diversos poemes de Montse Abelló.

Roses blanques i un roure

Tots els assistents a l'acte tenien una rosa blanca en record i reconeixement. Quan es va acabar l'acte es va fer l'ofrena floral a un roure que es plantarà al pavelló del Castell d'en Planes, que durant aquests mesos de pandèmia s'ha convertit en l'extensió de l'Hospital Universitari de Vic i ha acollit diverses persones malaltes de coronavirus.
 

Acte en memòria i agraïment. Foto: Josep M Montaner


De fet, tal com destacava l'alcaldessa: "Som més fràgils del que ens pensàvem, però aquesta situació ens ha fet més fort i resilients, com els roures". "Entre tots ens en sortirem", va concloure.  A la placa del roure hi diu: "En record i agraïment a totes les persones que han lluitat contra la pandèmia. Gràcies Vic. Primavera 2020".

Tot i les morts durant aquests quatre mesos de pandèmia, tal com destacava la professora i actriu Margarida Tió, que va conduir l'acte, durant aquest temps "Vic ha vist néixer 103 nens i nenes", que "són llum i il·lusió".





 
Arxivat a