La Diputació lliura un projecte de restauració a Vic de Sant Miquel Xic

Les obres estan valorades en més de 200.000 euros

Sant Miquel Xic, a Vic
Sant Miquel Xic, a Vic | Josep M Montaner
Osona.com
17 de juliol del 2020
Actualitzat el 14 d'agost a la 13:19h
La Diputació de Barcelona acaba de lliurar a l'Ajuntament el projecte de restauració del petit oratori de tipus barroc aixecat el 1779 amb motiu de la beatificació de Miquel dels Sants, frare trinitari originari de Vic i que després va ser proclamat patró de la ciutat. Està situat al Puig dels Jueus, olt a prop de l'Hospital de Vic i Osonament.

Tal com explica la Diputació, fa anys que l'edificació presenta una important inclinació, que augmenta amb el pas del temps i que ha provocat la necessitat de col·locar-hi un estintolament provisional que eviti la seva desaparició. Aquell fet ha potenciat les patologies del conjunt, ha provocat esquerdes a les parets i l’enfonsament d’una part de la coberta.

Obres valorades en més de 200.000 euros

El projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, preveu restablir la verticalitat de l’edifici, assegurar el comportament estable de la seva fonamentació i restituir la imatge visual i compositiva original, unes obres valorades en més de 200.000 euros.

La capelleta de Sant Miquel Xic va ser aixecada per iniciativa ciutadana en un punt on la tradició situava una vinya de la família del sant en la qual aquest havia fet penitència rebolcant-se sobre una bardissa. Aquesta capelleta va ser arreglada per iniciativa popular en dues ocasions, el 1862, per a les festes de la canonització del sant, i el 1991, en ocasió del quart centenari del seu naixement.
 

Recupera l'article de Miquel Macià: "Mirant Sant Miquel Xic"

Arxivat a