Salut

​Els professionals dels hospitals de la Santa Creu i Manlleu, dels més vacunats de Catalunya

En la campanya 2019-2020, els dos hospitals sociosanitaris d’Osona van tenir una taxa de vacunació per sobre del 50%, quan la mitjana catalana no arriba al 25%

per Osona.com, 14 de juliol de 2020 a les 09:55 |
A l'esquerra, Marta Ferrer (de l'HUSC); a la dreta, Esther Vivas (de l'HSJM); i al centre, Margarita Escalé (del Servei de Prevenció i Riscos Laborals dels dos hospitals). | CHV
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els professionals de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic (de la FHSC) i de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu (gestionat pel CHV) són els més vacunats a Catalunya. La setmana passada, van rebre el diploma de Reconeixement a les Bones Pràctiques en Vacunació de mans de la consellera de Salut Alba Vergés.

Tal com explica el CHV en una nota, a Catalunya, cada any es fa la campanya de vacunació antigripal, amb una mitjana de vacunació entre el col·lectiu sanitari a l’entorn del 25%. Els hospitals de la Santa Creu de Vic i Sant Jaume de Manlleu, en canvi, estan molt per sobre de la mitjana catalana fins a situar-se en el rànquing dels sis hospitals amb més vacunació de Catalunya, ja que la seva taxa supera el 50%.


Concretament, la Santa Creu de Vic té un 66% dels seus professionals vacunats i es converteix per tercer any consecutiu en l'hospital amb la taxa de vacunació més alta de Catalunya. D'altra banda, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu té un 50,8%. 

És el primer any que s’atorga el Diploma Salvany


L’entrega del “Diploma de Reconeixement a les Bones Pràctiques en Vacunació” és una novetat d’aquest any que es va entregar en el marc d’un webinar sobre bones pràctiques en vacunació de la grip organitzat per l’Agencia de Salut Pública de Catalunya en col·laboració amb l’Associació Catalana de Salut laboral (SCSL). 

Al guardó se l’ha batejat com a Diploma Salvany, en honor a Josep Salvany i Lleopart, un metge català que va formar part d’una expedició, l’any 1803, que va portar la vacuna de la verola a l’America Llatina, tot posant la seva vida al servei de la prevenció de la malaltia i de la promoció de la salut. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació