Vine a la visita guiada a l'exposició «Nord&Sud» del MEV amb NacióDigital

Un recorregut pels paral·lelismes entre l'art medieval de Noruega i el de Catalunya, les úniques regions europees que l'han conservat en abundància, el dissabte, 25 de juliol a les 11:00

L'exposició «Nord&Sud» romandrà oberta al MEV fins el 15 de setembre
L'exposició «Nord&Sud» romandrà oberta al MEV fins el 15 de setembre | Josep M. Montaner
NacióDigital
16 de juliol del 2020
L'art medieval noruec i català presenten similituds i paral·lelismes sorprenents. Com és possible que dues regions separades per més de 2.500 quilòmetres fa nou segles representessin l'art de formes tan similars? El fil conductor era una omnipresent església que s'estenia per tota l'Europa occidental i que esborrava les fronteres artístiques. L'iconoclasme va fer desaparèixer la gran majoria d'obres de les regions centrals europees, i només dues van conservar-ne en abundància: Noruega i Catalunya.

El Museu Episcopal de Vic, en col·laboració amb el Museum Catharijneconvent d'Utrecht, ha organitzat l'exposició Nord&Sud. L'art medieval de Noruega i Catalunya 1100-1350, que reuneix obres d'art d'altar d'aquestes dues regions dels dos extrems d'Europa. La mostra ha prorrogat les dates d'obertura, i romandrà oberta fins al 15 de setembre.

NacióDigital organitza una visita guiada per a subscriptors i per a lectors d'Osona.com a aquesta exposició del Museu Episcopal de Vic el dissabte, 25 de juliol, a les 11:00. Per participar-hi cal inscriure's abans de dijous, 23 de juliol, en aquest formulari:


Si vols saber més sobre l'exposició, aquí en tens un resum:



Condicions de l'activitat:

- Per inscriure's a aquesta activitat cal ser subscriptor de NacióDigital, o bé apuntar-se a través de la convocatòria feta des d'Osona.com.

- La durada prevista de la visita és d'una hora. 

- Places limitades. L'acceptació de sol·licituds es farà per estricte ordre d'inscripció.

- Els inscrits rebran confirmació via correu electrònic, a la qual caldrà respondre per fer efectiva la reserva de plaça.

- Les inscripcions es tancaran dos dies abans de la celebració de l'esdeveniment, o un cop omplertes totes les places.

 
Arxivat a