Cancel·len definitivament el pelegrinatge a Lourdes

És la primera vegada a la història que se suspèn el viatge

Osona.com
13 de juliol del 2020
Pelegrinatge a Lourdes, el 2019
Pelegrinatge a Lourdes, el 2019 | Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes
L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Vic, juntament amb l'Hospitalitat de Solsona, es veu obligada a cancel·lar definitivament el pelegrinatge a Lourdes d'aquest 2020. La 53a edició s'havia de celebrar del 6 al 10 de juny, però es va posposar per a finals de setembre (del 26 al 30) per la situació derivada del coronavirus. Tot i això, el santuari va obrir fa poc les portes i va observar que no hi havia possibilitat d'acollir les peregrinacions.

Des de l'organització expliquen que "a part de moltes limitacions de mobilitat dins del mateix recinte", continuen havent-hi riscs sanitaris i el compliment de les mesures de prevenció i aïllament "difícilment es podrien seguir". "A més, la previsió de nous rebrots desaconsellen del tot el desplaçament del gran gruix de gent que participa en un pelegrinatge".

Aquesta és la primera vegada a la història de l'Hospitalitat que s'ha de cancel·lar un pelegrinatge. Es preveu que l'edició del 2021 caurà del 12 al 16 de juny de 2021.

D'altra banda, també han quedat suspeses les colònies que la delegació d'Osona i el Ripollès preparen cada any a Alpens durant l'agost. Després de valorar els riscos i el compliment de les mesures, l'equip mèdic de l'organització ha decidit deixar-ho per l'any vinent.
Arxivat a