Coronavirus

Càritas de Vic alerta que no té mitjans per atendre les necessitats dels nous pobres i dels cronificats

Durant la crisi de la Covid-19, les llars catalanes que no tenen cap ingrés han passat del 8 al 23%

per Osona.com , 13 de juliol de 2020 a les 08:55 |
L'assemblea de Càritas Vic d'aquest juliol | Càritas
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Càritas no vol ser una entitat "assistencial" d'un estat del benestar "que fa fallida". En un comunicat, l'entitat catòlica assenyala que les ajudes que ha aprovat la Generalitat i el govern espanyol "no arriben" a totes les persones i lamenten que Càritas no disposi de mitjans per atendre les necessitats dels nous pobres i dels pobres que s'han cronificat. "Haurem de continuar treballant en xarxa amb els serveis socials, però l'administració haurà d'assumir la seva responsabilitat per atendre les persones", han reclamat. En un estudi fet entre 1.000 famílies ateses per Càritas a Catalunya durant la crisi de la Covid-19 es desprèn que les llars que no tenen cap ingrés passen del 8 al 23%.

De l'estudi que es presentarà en detall aquesta setmana, Càritas Diocesana de Vic ha avançat que l'impacte de la crisi per la Covid-19 ha provocat la caiguda del 33% dels ingressos a les llars analitzades. Pel que fa a la taxa d'atur dels membres dels nuclis familiars atesos, aquesta augmenta 21 punts, situant-se en el 68%. A més, les llars en situació de pobresa severa han augmentat 15 punts, i es passa del 50% al 65%.


Durant anys aquest 2020, Càritas destaca la creació de l'empresa d'inserció Treball Digne, que gestiona la botiga de roba usada de Manresa, i que properament reconvertirà el rober d'Igualada i obrirà una botiga a Ripoll gestionada conjuntament amb la Fundació MAP. Pel que fa a la botiga Moda Re de Manresa, inaugurada al mes de gener, però que va haver de tancar el març per la Covid-19, l'establiment va reobrir el mes de maig i està funcionant amb normalitat.

En l'assemblea de l'entitat, celebrada el 9 de juliol, es va presentar la memòria corresponent a l'any 2019. En les comarques de la diòcesi, que engloba l'Anoia-Segarra, Bages, Moianès, Ripollès i Osona, s'ha tirat endavant 34 projectes, 169 accions, s'han atès més de 5.000 persones, han col·laborat amb l'entitat 1.059 voluntaris i s'han contractat 53 persones. El 71% dels ingressos de Càritas provenen de fons privats. Malgrat que reconeixen que els ingressos econòmics que té l'entitat són "insuficients", gràcies al llegat de la família Modolell, s'ha aconseguit un resultat positiu final de més de 22.000 euros. 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació