Vic

Els usuaris del bus exprés.cat Vic-Barcelona ja poden comprar bitllets en codi QR

Aquest sistema, situat a l'estació, permet una major seguretat minimitzant els contactes personals

per Redacció , 9 de juliol de 2020 a les 11:19 |
Un dels busos de la línia exprés.cat Vic-Barcelona a l'estació de la capital d'Osona | Generalitat de Catalunya
Els usuaris de la línia e12 Vic – Barcelona, de la xarxa d’autobusos d’altes prestacions de la Generalitat de Catalunya poden des d'aquest dimecres comprar bitllets senzills amb targeta en una màquina d’autovenda situada a l’estació de Vic. El sistema, que posa en marxa l’empresa Sagalés, emet un bitlet amb un codi QR que es valida al bus amb una validadora de codi QR, agilitzant així l’embarcament i, per tant, millorant la velocitat comercial de la línia. A més, en el marc de la crisi sanitària, això permetrà minimitzar els contactes personals i així ajudar en la lluita contra la pandèmia.

A més, a la pròpia pantalla de la màquina d'autovenda de l’estació d’autobusos de Vic es pot consultar també el temps de pas real per a la sortida del proper bus (a través del SAE). Llavors l’usuari podrà comprar bitllets d’anada o d’anada i tornada amb antelació.


L’operadora també ofereix la possibilitat de comprar els bitllets a través del seu web i app, generant també un codi QR que després es valida a bord del bus.

La xarxa exprés.cat compta amb 40 línies de busos d’altes prestacions distribuïdes per tot Catalunya. 

 

La màquina expenedora de bitllets. Foto: Generalitat de Catalunya


 

Participació