Vic obre la convocatòria per accedir als ajuts de 570.000 euros per a comerços

Es poden sol·licitar de forma telemàtica fins al 30 de juliol

Les parades de roba han tornat al mercat de Vic
Les parades de roba han tornat al mercat de Vic | Adrià Costa
Redacció
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:10h
L'Ajuntament de Vic ha obert la convocatòria per poder sol·licitar els ajuts al comerç al detall i als serveis de proximitat amb una dotació total de 570.000 euros. Les bases reguladores dels ajuts, publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), especifiquen que es tracta d'un programa adreçat a comerços afectats per la pandèmia amb l'objectiu de promocionar el manteniment de l'exercici de les seves activitats i evitar que tanquin.

El període per presentar les sol·licituds ha començat aquest dimecres i s'allargarà fins al 30 de juliol. La presentació de la documentació s'ha de fer de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Vic omplint un model normalitzat.

Hi ha tres tipus d'ajudes. D'una banda els ajuts destinats a aquelles activitats que han hagut de tancar durant un període per odre ministerial durant la pandèmia, la quantitat màxima del qual serà de 800 euros per establiment o activitat. De l'altra, els ajuts a aquelles activitats que no estaven obligades a tancar però que no han pogut treballar, o han tingut pèrdues considerables. En aquest cas, l'ajut serà de 500 euros. En tercer lloc, també hi ha ajuts per a les parades dels mercats de marxants de Vic, que també han vist suspès l'exercici de la seva activitat i la seva reobertura no ha estat possible en la seva totalitat. L'ajut màxim serà de 250 euros.

D'altra banda, aquesta setmana l'Ajuntament de Vic ha signat una addenda del conveni amb la federació d'associacions de comerciants Vic Comerç, a través del qual rebrà 25.000 euros, amb l'objectiu de fomentar l'associacionisme i donar continuïtat al servei de lliurament de la compra a domicili i professionalitzar-la. Això permetrà a tots els establiments que s'adhereixin a la iniciativa que puguin oferir el servei de repartiment a domicili, de forma totalment gratuïta. Des d'ara i fins a la campanya de Nadal el repartiment, del qual l'Ajuntament n'assumeix el cost, anirà a càrrec de les entitats socials ADFO i Areté.


Arxivat a