Música

Cinc joves de Vic, al nou videoclip de Macaco

Es tracta de participants del projecte de Vic Basket Beat, en què han participat uns 200 nois entre 12 i 25 anys des del seu inici

per Osona.com , 7 de juliol de 2020 a les 16:55 |

Cinc joves del projecte "Vic Basket Beat" han participat en la gravació del nou videoclip de Macaco: Barcelona torna. Tal com explica l'Ajuntament de Vic, el videoclip incorpora entre el minut 2 i 2'20'' imatges amb joves de Vic fent percussió botant pilotes de bàsquet al voltant de l'artista i diversos ballarins.


La cançó de Macaco, que vol animar a la ciutadania a recuperar els moments no viscuts degut al confinament imposat per la pandèmia, fusiona estils, urbanitat i diverses llengües en la seva música. La diversitat també hi té protagonisme.

De fet, el Basket Beat és una entitat, un projecte i una metodologia a través de la qual s'acompanya persones en el seu creixement personal mitjançant la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. El seu objectiu és facilitar la veu, el pensament crític i la trobada amb altres persones.


Durant el 2019 i el 2020, fins que el confinament ho ha permès, a Vic més de 200 joves d'entre 12 i 25 anys han participat d'aquest projecte on el carrer, com a la cançó Barcelona torna, ha tingut un paper destacat. La regidora de Cultura, Susagna Roura, remarca la importància "d'enfortir-nos amb la cultura", "un factor clau per la cohesió".

 

Participació