Vic celebra un insòlit ofici de Sant Miquel dels Sants

La Catedral amb prou feines plena s'adapta a la situació actual: mascareta, gel hidroalcohòlic, distància entre fidels i televisors per seguir la missa

L'ofici de Sant Miquel dels Sants a Vic
L'ofici de Sant Miquel dels Sants a Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
05 de juliol del 2020
Actualitzat el 06 de juliol a les 10:37h
Vic ha viscut el dia del seu patró d'una manera insòlita. Aquest diumenge, 5 de juliol, la figura de Sant Miquel dels Sants ha estat molt sola per la situació derivada del coronavirus. Només ha entrat a la catedral amb una comitiva de deu persones, en lloc de recórrer els carrers de la ciutat acompanyada de tot el seguici, format pel bestiari, grallers, gegants i representants de la ciutat, entre molts altres.

Sant Miquel ha entrat a una Catedral amb prou feines plena. Tots aquells que han volgut assistir-hi presencialment -s'ha pogut seguir per les televisions comarcals- han hagut de posar-se gel hidroalcohòlic només d'entrar, guardar la distància interpersonal i evidentment portar mascareta.

El Bisbat també ha instal·lat diversos monitors a l'església perquè la missa s'hagi pogut seguir correctament. A fora, no hi havia ni una ànima.

Tot i la suspensió de la Festa Major, aquest ha estat l'únic acte que no ha caigut de la programació i que el Bisbat de Vic ha volgut celebrar sota unes mesures estrictes d'higiene i seguretat.
 
Exposició del seguici a l'Orfeó

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra ha desitjat "bon dia de Sant Miquel!" a través de les xarxes socials. L'alcaldessa ha lamentat que "no podem tenir una Festa Major com voldríem", però ha apel·lat a la prudència.

Tot i que no s'ha pogut "gaudir del seguici", Erra ha convidat a visitar l'exposició permanent del bestiari vigatà, ubicat a l'Orfeó, així com de les activitats culturals organitzades en el marc del VicTroc i que se celebraran durant tot l'estiu. "És una espurna davant d'una situació complicada", ha dit.
Arxivat a