Vic ofereix activitats físiques dirigides i gratuïtes a l'aire lliure

L’Ajuntament promou l’esport i les pràctiques saludables en espais oberts en col·laboració amb diversos centres d’activitat física de la ciutat

Els impulsors de la iniciativa
Els impulsors de la iniciativa | Ajuntament de Vic
Redacció
03 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:26h
Per potenciar la pràctica de l’esport i promoure l’activitat física entre la ciutadania, l’Ajuntament de Vic presenta Vicactiva’t a l’estiu. Amb aquesta iniciativa s’ofereix als veïns i veïnes la possibilitat de fer activitats a l’aire lliure, dirigides i gratuïtes en col·laboració amb diversos centres d’activitat física de la ciutat.

Amb la pràctica de l’esport en espais oberts, es continua avançant tant cap al model de Vic, ciutat activa i esportiva (concretada en el Pla de l’Esport: Vicactiva’t) com, també, es consolida un dels eixos del Pla d’Acció Municipal 2019-2023: Vic, ciutat saludable.

Titi Roca, regidor d’Esports, ha explicat que l’objectiu de Vicactiva’t a l’estiu és “aprofitar els grans espais públics de la ciutat per practicar activitat física, anar cap a una ciutat saludable i donar importància al món de l’esport, un dels primers sectors a tancar a causa de la pandèmia i dels últims a tornar a la normalitat”. Roca ha agraït l’esforç dels centres d’activitat física que s’hi han adherit i ha avançat que es treballa amb la idea que el projecte tingui seguiment “i pugui continuar més enllà d’aquest estiu”. 

Les disciplines esportives que es podran practicar a Vicactiva’t a l’estiu seran: hiit, cardio, entrenaments de força, tonificació, dance style, full body, zumba, pilates  i estiraments, entre altres. Els centres que hi participaran són Fitness Vic, Dinàmic Gimnàs, Club Natació Vic ETB i Gimnàs CT Vic.

Alguns dels espais a l’aire lliure on es farà activitat física són el parc dels Estudis, el parc de l’Era d’en Sellés, l’espai verd de davant L’Atlàntida, la zona verda del Mas Osona, el Club Tennis Vic, l’Horta Vermella, la rambla del Passeig i la plaça de la Noguera, entre altres. “Com a Ajuntament hem buscat repartir-ho per diferents punts de la ciutat”, ha comentat el regidor d’Esports.

Vicactiva’t a l’estiu començarà la setmana vinent, es farà durant tot el mes de juliol i “si es considera adient, s’allargarà fins a finals de setembre, amb la voluntat de fer-ho el màxim temps possible” ha dit Roca. Els horaris són dos matins a la setmana (de 2/4 de 10 a 2/4 d’11) i totes les tardes de dilluns a divendres (de 2/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre). L’horari s’ha adaptat a les hores de menys calor i millor combinació amb l’horari laboral. En cas de pluja, l’activitat quedarà automàticament anul·lada. 

Jaume Palau, soci i director tècnic de Fitness Vic, ha recordat que “activitat física i salut sempre van lligats” i ha destacat la importància “que la gent estigui físicament activa, ja que si estàs físicament actiu també tens més immunitat”. Les activitats del seu centre esportiu estaran obertes a tothom i adaptades als diferents nivells d’estat físic.

En aquest sentit, Joan Casas, gerent del Club Vic ETB, també ha comentat que les seves propostes són “activitats en les quals no fa falta tenir un estat físic concret” i que els monitors ajudaran als participants en tot moment. Dimarts que ve (2/4 de 8 del vespre) oferiran dance style (ball) i el dimecres al matí (2/4 de 10), cardio i exercicis de força.

Bartos Bech, propietari de Dinàmic Gimnàs, ha explicat que oferiran sessions dirigides de hiit i classes de tonificació mig o alt, adaptable a la condició física de les persones inscrites. En representació del Gimnàs CT Vic, la monitora Sílvia Roca ha avançat que dimecres que ve a 2/4 de 8 del vespre faran entrenament funcional a l’aire lliure: cardio i tonificació “per treballar la musculatura”.

Les inscripcions s’han de fer directament a l’entitat o centre organitzador de cada activitat, ja sigui per telèfon o bé escrivint un correu electrònic. A l’activitat tant s’hi poden apuntar les persones sòcies del mateix centre que organitza l’activitat, com també qualsevol persona que de forma gratuïta vulgui per provar l’activitat. La informació s’actualitzarà setmanalment al web d'Esports de Vic.

En totes les activitats es garantiran les distàncies interpersonals i totes les mesures de seguretat i higiene pertinents. No serà necessari utilitzar ni compartir material esportiu, i només caldrà que les persones participants portin una tovallola d’ús individual.
Arxivat a