​Manlleu celebrarà la Festa Major sense el Serpent

La capital del Ter tindrà activitats durant tot l'estiu repartides per la plaça Fra Bernadí i el passeig del Ter

La Festa del Serpent  de Manlleu aglutina molt públic
La Festa del Serpent de Manlleu aglutina molt públic | Albert Alemany
Carles Fiter
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:18h
Com molts altres municipis, Manlleu ha hagut de reformular la Festa Major d'enguany. Tal com explica la regidora de Cultura Eva Font "s'han substituït els actes més multitudinaris" -per evitar aglomeracions i complir totes les mesures de seguretat- i s'ha apostat per d'altres "més petits distribuïts durant el juliol i agost".

Aquestes activitats, que s'agrupen sota la iniciativa Viu Manlleu i s'allarguen fins al 23 d'agost, té diverses activitats programades de música, dansa o cultura popular. En aquest sentit, Font explica que es compta amb la implicació del comerç i entitats que tenien "ganes d'engegar i animar la ciutat, després del confinament".

Pel que fa a música, hi haurà concerts de Guillem Roma, Paula Valls, Guillem Ramisa, Gemma Humet, Joan Colomo, Guillem Roma, Guillem Soler, Daniel Boga, Pep Poblet i Joan Tena, etc. "A l'hora de programar s'ha prioritzat artistes locals i de la comarca pel fet d'ajudar el sector cultural", apunta Font, remarcant que també s'ha tingut en compte "la partitat de gènere".

Dos espais: plaça i passeig del Ter

D'altra banda, la regidora afegeix que els actes es repartiran majoritàriament en dos emplaçaments: la plaça Fra Bernadí i el passeig del Ter. La plaça s'ha adequat per fer-la més acollidora i agradable amb tendals per fer ombra, taules i cadires. Són espais oberts, cosa que permet mantenir les distàncies.

La pregonera d'enguany serà Núria Grané, infermera de la Residència Aura de Manlleu i molt vinculada a la vida cultural de la capital del Ter.

I el Serpent?

"S'ha descartat celebrar la Festa del Serpent perquè és dels actes que aglutina més gent", explica la regidora. Font apunta que enguany se celebraven els 15 anys "i semblava que si fèiem alguna cosa més descafeïnada, no tenia el mèrit d'aniversari".

Tot i això, el seu dia, 14 d'agost, s'ha programat el Dia del Serpent i es farà alguna referència a la famosa serp de la Devesa. "No hi haurà el tradicional espectacle, però sí un castell de focs", afegeix Font. A més, es podrà veure una exposició de gran format dedicat al Serpent a càrrec del grup fotogràfic.
 

Consulta la programació





Arxivat a