Manlleu

Enèsim entrebanc per al Teatre Centre de Manlleu

L'empresa que va quedar en segona posició al concurs per a l'equipament escenotècnic ha impugnat el resultat

per Carles Fiter , Manlleu, 2 de juliol de 2020 a les 08:55 |
La façana del Teatre Centre de Manlleu. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després d'anys i panys, el Teatre Centre de Manlleu encara no pot funcionar a ple rendiment. "Sembla que tenim un cúmul permanent d'obstacles a l'hora de tirar endavant l'inici de l'activitat permanent" explica l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido. Ara el problema rau en la licitació del concurs del projecte escenotècnic -valorat en 600.000 euros-, és a dir, aquells elements que han d'acabar d'equipar el teatre com la il·luminació, el so o el material audiovisual.

Després d'adjudicar el projecte a una empresa, la que va quedar en segon lloc "ha decidit denunciar el procés i portar-lo al jurat de contractació". "Això suposa un cop important per l'Ajuntament i el teatre perquè ara es disposa de sis mesos per resoldre-ho", afegeix l'alcalde. En aquest sentit, declara que s'està fent "el possible" perquè es resolgui abans de les vacances d'agost i no hi hagi més demora en el ple funcionament del Teatre Centre de Manlleu.


Aquest projecte era l'element per començar a fer activitat regular al teatre, que "està acabat però no té cap element escenotècnic". Tot i això, sí que s'hi portaran a terme algunes activitats durant la Festa Major. L'equip, doncs, s'haurà de llogar com en altres ocasions.

Garrido reconeix que aquesta situació és un "procediment habitual" en els darrers mesos, ja que moltes empreses s'han vist agreujades per la situació derivada pel coronavirus en una mena de "guerra comercial", però això "perjudica l'activitat teatral a la ciutat".


En total es van presentar quatre empreses el concurs. "L'element que definia aquest procés era el preu i l'empresa guanyadora va ser la que s'hi va presentar amb el preu més baix", remarca Garrido, xifrant l'oferta en 515.000 euros.

12 anys de rehabilitació

Les obres de rehabilitació del Teatre Centre de Manlleu van començar l'any 2006, però per problemes de finançament, titularitat i la fallida de l'empresa que s'encarregava de l'obra van fer que al cap de tres anys s'aturessin.

El febrer de 2018 es van reprendre els treballs de la segona fase -la més important- valorada en uns 1,3 milions d'euros; i finalment, a finals del 2018 va poder reobrir renovat amb la llavors consellera de Cultura Laura Borràs. Encara no pot funcionar al 100%.

 

Participació