Una mirada a la història del teatre de Manlleu protagonitza l'últim espectacle al Museu del Ter

L'obra es podrà veure els dies 3,4,9 i 10 de juliol

Osona.com
02 de juliol del 2020
El Museu del Ter de Manlleu ha tornat a programar l'espectacle L'últim teló, que s'havia de veure a mitjans de març però que la crisi sanitària va obligar a suspendre. L'obra és una mirada a la història del teatre a Manlleu amb dramatúrgia d'Emili Jané i produïda amb Teatre Centre. El protagonista és un tramoia amb anys d'experiència i dedicació discreta i altruista. Mentre desmunta i recull per última vegada el material abans del tancament definitiu del teatre repassa alguns dels textos més significatius que s'hi havia representat. L'espectacle es podrà veure els dies 3,4,9 i 10 de juliol a les nou del vespre al Museu del Ter i coincideix amb l'exposició temporal "Manlleu, ciutat de teatre", que es podrà visitar fins al 31 d'agost.

El jove que ajuda el protagonista de l'espectacle es mostra més preocupat pel contingut del seu telèfon mòbil que no pas pel que li explica el tramoia. Això, posa de relleu dues generacions i dues maneres de fer que són un repàs a la història del teatre al mateix temps que també vol fer reflexionar sobre el seu futur. 

Amb text i dramatúrgia d’Emili Jané, l’obra inclou una selecció de textos dramàtics, que ha anat a càrrec de Judit Caballeria, Neus Colomer i el mateix Emili Jané interpretats pels actors Abel Cobos, Irene Gutiérrez i Pere Riera. Es tracta d'obres de gèneres i estils diversos que s'han representat a Manlleu al llarg de més d'un segle d'història teatral i que formen part de la memòria col·lectiva del públic i els actors de la ciutat. 

L'aforament és limitat i pels dies 3 i 4 de juliol les entrades estan exhaurides ja que han estat adquirides per les persones que ja tenien la reserva per les funcions anul·lades del mes de març.




Arxivat a