L'Hospital de Vic ja pot fer tests de coronavirus per a tot Osona

Fins fa poc les proves PCR s'havien de derivar a l'Hospital Clínic de Barcelona

Les proves es fan al laboratori de l'Hospital de Vic
Les proves es fan al laboratori de l'Hospital de Vic | CHV
Osona.com
01 de juliol del 2020
A partir d'ara, l'Hospital Universitari de Vic ja pot fer test de coronavirus per a tot Osona. El laboratori del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ja disposa de la tecnologia i la infraestructura per poder portar a terme les principals proves de detecció: els tests PCR i les serologies. 

Fins fa poc i des de l'inici de la pandèmia, les determinacions dels tests PCR s’havien d’enviar a l’Hospital Clínic de Barcelona i, malgrat la seva bona resposta, el temps mínim per tenir el resultat era de 12 hores. Per tant, aquesta nova tecnologia permetrà tenir els resultats encara més ràpid i poder identificar i aïllar de forma precoç els possibles nous contagis.

Només caldran entre 4 i 6 hores per detectar la presència del virus a les mostres respiratòries del pacient. La capacitat d’anàlisi del laboratori del CHV permetrà assumir la demanda per aquest tipus de proves de tot Osona i, fins i tot, de comarques veïnes. 

Tests serològics, també

Així mateix, el CHV ara també té capacitat per fer els tests serològics que, a partir d’una mostra de sang, permeten detectar els anticossos produïts pel propi organisme en resposta a la infecció per coronavirus SARS-CoV-2. 

Aquest tipus de serologies mesuren el nivell d’Immunoglobulina M (IgM) i d’Immunoglobulina G (IgG): la seva presència indica l’evolució de la infecció i permet saber si una persona ha passat la Covid-19.




 
Arxivat a