Diputació de Barcelona

​La Diputació inverteix mig milió en la millora del pont d'accés al Castell de Montesquiu

Els treballs comencen aquesta setmana i s'allargaran fins a finals d'any

per Osona.com , 30 de juny de 2020 a les 16:55 |
El pont d'accés al Parc del Castell de Montesquiu | Diputació de Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de millora i ampliació del pont d'accés al Parc del Castell de Montesquiu sobre el riu Ter, amb una longitud total de 230 metres entre el pont i el camí Ral. L'actuació pretén resoldre les deficiències actuals de la infraestructura, per adequar-los a la normativa actual, amb l'eixamplament del tauler així com la creació d'un itinerari adaptat de vianants que connecti la nova vorera del pont i el carrer Santiago Rusiñol. Els treballs tenen un pressupost de licitació de gairebé 520.000 euros i un termini d'execució de cinc mesos i mig.

Les principals actuacions del projecte es concreten en l’ampliació del tauler del pont executant un voladís d'1,40 metres pel costat d’aigües amunt, mitjançant una llosa de formigó, de manera que l’ample total del tauler serà de 6,90 metres, amb una nova vorera adaptada d'1,80 metres lliures. En un comunicat, la Diputació explica que les contencions es resoldran amb ampits tubulars urbans amb barana.


També es farà un reforç estructural de les bigues del tauler amb làmines de fibra de carboni, un recrescut de la pila central del pont i el reforç de la seva fonamentació. Així mateix es demolirà el pas inferior i se’n construirà un de nou.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació