Vic confia reformar part de les adoberies amb l'1,5% Cultural

El ple aprova per unanimitat la modificació del pla d'inversions i finançament de 722.000 euros per poder presentar-se a la subvenció

Les adoberies de Vic
Les adoberies de Vic | Josep M. Montaner
Carles Fiter
29 de juny del 2020
L'Ajuntament de Vic va celebrar la setmana passada un ple extraordinari per modificar -per unanimitat- el pla d'inversió i finançament (PAIF) del 2020-2023 per rehabilitar dues adoberies de la ciutat. Aquesta modificació preveu una dotació de 2.222.000 euros per l'aplicació pressupostària de l'exercici 2021, 722.000 dels quals estan aportats per l'Ajuntament i es confia que els 1,5 milions d'euros restants els obtinguin de la subvenció de l'1,5% Cultural del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Tal com destacava la regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero, "és un pas més en la consolidació de l'eix del riu com a cremallera de la ciutat, una ciutat activa, sostenible i que cridi a gaudir de l'espai públic". Aquest 1,5% ens pot donar l'empenta per consolidar aquest patrimoni adquirit fa poc", afegia regidora. En aquest sentit, també va explicar que la rehabilitació de les dues adoberies -que van costar uns 400.000 euros- també és una crida per "arrossegar altres propietaris" a la renovació de l'espai.
 

El ple telemàtic de dijous passat Foto: YouTube


Aquesta modificació suposa donar de baixa la col·locació de gespa artificial al camp de futbol del Remei (400.000 euros) i l'adquisició de nous busos urbans (322.000). Des de l'oposició -ERC, Capgirem Vic i PSC- van demanar si aquest canvi suposaria que no es portessin a terme. L'alcaldessa Anna Erra, que va agrair el suport de tots els grups de l'oposició, va respondre que es tornaran a incorporar en el proper pressupost perquè es puguin executar.

El regidor d'ERC Josep Lluís Garcia va recordar que la rehabilitació de les adoberies estava impulsada pel seu grup i Capgirem en una moció que es va presentar i aprovar el mandat passat. D'altra banda, des de Capgirem, Pere Freixa va demanar que els regidors renunciessin a les dietes del ple, que només va durar 11 minuts, i es destinessin a altres finalitats. L'alcaldessa li va respondre que cada grup decidís el que volgués amb les assignacions estipulades.