El jove vigatà Eloi Collell, el primer presentador de Catalunya amb síndrome de Down

TV3 estrena "Per què volen els avions?" aquest dimecres 1 de juliol

El presentador Eloi Cullell
El presentador Eloi Cullell | Roger Sala
Osona.com
29 de juny del 2020
Actualitzat el 30 de juny a les 11:03h
El jove vigatà Eloi Collell s'estrena aquest dimecres, 1 de juliol, com a presentador a Per què volen els avions?. Tot i que ja s’havia posat davant de la càmera en alguna ocasió puntual, aquest és el primer com a conductor. D'aquesta manera es converteix en ser la primera persona amb síndrome de Down a presentar un programa a Catalunya. 


La producció, de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory, tindrà un total de sis emissions en què Collell recorrerà diversos punts del territori (Baix Camp, Berguedà o Osona) a la recerca de respostes a preguntes difícils.

Cada emissió se centra en alguna pregunta: Per què el futbol mou tantes passions?, Per què ens emociona l’art?, Per què riem?... Per respondre de la millor manera possible, Collell parlarà amb personatge famosos com Carme Ruscalleda, Xavi Hernández, Els Catarres..., però també d'anònims.

Collell, que treballa a la Creu Roja de Vic amb el suport d'Eina (el servei d'inserció de Sant Tomàs), ha dedicat gran part del seu temps a la natació —amb diverses medalles als Special Olympics—, però no s'havia plantejat mai fer de presentador.

Tot i això, després de l’experiència diu que té ganes de repetir. Tal com explica la productora, "L'Eloi és el primer presentador de Catalunya amb síndrome de Down, però de ben segur que no serà l’últim".  
Arxivat a